Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Chlapca (11) zavreli za kresbu Učitelia musia zomrieť!

Za túto kresbu ho zavreli do cely Zobraziť galériu (2)
Za túto kresbu ho zavreli do cely

LONDÝN/BRATISLAVA - V Amerike platia prísne zákony, hoci občas to vyzerá ako prehnaná paranoja. Polícia vytiahla dieťa (11) v noci z jeho domu v coloradskom meste Arvade v putách, vzala mu odtlačky prstov a strčila ho do cely. To všetko pre kresbu, ktorá znázorňovala postavičky s textom "Učitelia musia zomrieť".

Chlapec, ktorý sa lieči kvôli poruche pozornosti, čelí obvineniu z priestupku narúšania vzťahu medzi zamestnancami a študentmi.

Jeho terapeut mu poradil, aby si kreslil, keď je nahnevaný a nerušil tak ostatných žiakov v triede. Rada sa osvedčila, pri kreslení bol chlapec pokojnejší. Problém však nastal, keď predmetnú kresbu odhodil na zem a zdvihol ju učiteľ. 

Chlapec musel ísť do riaditeľne, škola si však bola jeho zdravotného stavu vedomá a poslala ho späť do triedy. V ten istý večer však zaklopala na dome jeho rodičov polícia a chlapca odviedla na stanicu. 

"Drásalo mi to srdce, vidieť mojho 11-ročného syna vyjsť dverami v putách a nastúpiť do policajného auta. Bolo to nespravodlivé násilie na malom chlapcovi. Je to traumatizujúce," uviedla jeho matka. 

Rodičia považujú to, čo urobil za "nevhodné", ale cítia pobúrenie nad tým, ako polícia veci riešila. Podľa policajnej správy chlapec vysvetlil, že si kreslil, aby uvoľnil svoj hnev a nikdy by nikomu neublížil.

Hoci školskí úradníci nechceli nikoho obviniť, nakoniec zmenili názor a zavolali políciu. Podľa terapeuta bola jej reakcia prehnaná. Z hodnotiacej správy vyplýva, že chlapec nikdy nemal problémy so zákonom. Ostáva však aj naďalej v podmienke. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu