Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Výbuch v Moskve: Priateľ jej zahynul pred očami!

Kirill Budrashov Zobraziť galériu (2)
Kirill Budrashov

LONDÝN/BRATISLAVA - Pri samovražednom útoku na moskovskom letisku Domodedovo, ktorý si vyžiadal 35 obetí, zahynuli aj dvaja Briti. Jedného z nich videla priateľka zomierať priamo pred jej očami v príletovej hale!

Bankár Kirill Budrashov (38) a jeho partnerka Elvira Muratová (40) nechali svojho ročného syna na starosť pestúnke a odcestovali do Ruska za biznisom. Ich let spoločnosťou British Airways z Londýna do Moskvy, pristál 45 minút pred výbuchom.

"Tesne po výbuchu mi volala Elvira. Bola vážne zranená a sršal z nej čistý adrenalín. Videla, ako (Kirill) leží na podlahe a nehýbe sa, potom ju odniesli záchranári. Zranil ju šrapnel a v súčasnosti je na jednotke intenzívnej starostlivosti vo vážnom, ale stabilizovanom stave," uviedol rodinný priateľ.

Bodrashov sa narodil v Rusku a vyrástol v Maďarsku pred odchodom do Británie, kde žil niekoľko rokov.

Ďalšia obeť, podnikateľ Gordon Campbell Cousland (39) mal šesťmesačnú dcérku a v apríli sa chystal zosobášiť so svojou snúbenicou. Do Ruska pricestoval na služobnú cestu. Rodina sa ho snažila kontaktovať niekoľko hodín predtým, ako polícia potvrdila ich najhoršie obavy.

"Stále je to neskutočné. Bol len v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Spočiatku sme dúfali. Mysleli sme, že to bol chaos v termináli a on sa jednoducho nemohol dostať von, aby nám zavolal späť," uviedla jeho švagriná.

Pri pondelňajšom samovražednom útoku na moskovské letisko zahynulo 35 ľudí a 180 sa zranilo. Vyše 100 z nich museli hospitalizovať, štyria sú v kritickom stave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu