Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

MIMORIADNA SPRÁVA Univerzita Mateja Bela zverejnila rigoróznu prácu Andreja Danka

Predseda NR SR Andrej Danko Zobraziť galériu (4)
Predseda NR SR Andrej Danko

BRATISLAVA - Okamih, na ktorý sa čakalo niekoľko posledných týždňov, je konečne tu. Od dnešného dňa je v knižnici Univerzity Mateja Bela k dispozícii rigorózna práca predsedu parlamentu Andreja Danka.

Ako informovala vedúca marketingovej komunikácie UMB Dana Straková, univerzite dnes doručili súhlas predsedu SNS a parlamentu o tom, aby bola práca sprístupnená verejnosti od 14:00. Na zverejnenie práce čakali viacerí novinári.

V práci si však mohli po zaplatení poplatku 1 euro iba zalistovať, robenie fotografií či skenovanie boli zakázané. Výnimkou bola iba väzba, čestné prehlásenie autora a úvodná strana práce, ktoré boli k dispozícii na odfotenie.

Práca s názvom „Verejná správa a jej charakteristické črty" má 5 kapitol a 72 strán.

Rigorózna práca Andreja Danka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Denník N / Daniel Vražda)

Zvrat v tomto týždni

Opozícia chcela pôvodne kvôli práci v utorok na mimoriadnej schôdzi parlamentu odvolať Danka z funkcie predsedu NR SR. Poslanci však neschválili program schôdze. Následne na tlačovej besede Danko uviedol, že svoju rigoróznu prácu dá k dispozícii knižnici Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici tak, ako ju mala 20 rokov.

FOTO Danko spomínal na študentské časy, ako Jágr: Vpredu biznis, vzadu zábava

V životopise si Danko uvádza iba štúdium na Univerzite Komenského, kde ukončil magisterské štúdium. Neskôr vyšlo najavo, že titul JUDr. získal na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Svoju záverečnú prácu odmietol zverejniť.

Andrejovi Dankovi umožnil utajiť rigoróznu prácu pred verejnosťou dekan Právnickej fakulty UMB Michal Turošík, ktorý s ním 21. septembra uzavrel licenčnú zmluvu. Urobil to hneď v ten deň, ako od Danka dostal písomnú žiadosť o jej utajenie. Rektor UMB Vladimír Hliadlovský tvrdí, že sa o týchto dvoch dokumentoch dozvedel až 26. septembra.

Viac o téme: Andrej DankoRigorózna práca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu