Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

EXKLUZÍVNE Poslanec Fico si už vybral! Táto žena bude po jeho boku v parlamente

Novou asistentkou Roberta Fica sa stala Ľubica Končálová Zobraziť galériu (6)
Novou asistentkou Roberta Fica sa stala Ľubica Končálová (Zdroj: archív Ľubica Končálová, SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Bývalý premiér Robert Fico sa už takmer dva mesiace pomaly stotožňuje s úlohou poslanca. Dlho sa špekulovalo o tom, koho si vyberie za asistenta. Kým Kaliňák si na post asistentky dosadil neznámu právničku, Fico stavil na istotu. Jeho asistentkou sa podľa našich informácií stane hovorkyňa strany Smer-SD Ľubica Končalová.

Podľa našich informácií sa novou asistentkou Roberta Fica stane Ľubica Končalová. "Funkciu asisentky vykonávam od tohto mesiaca," potvrdila pre Topky Končálová. Keďže je momentálne na materskej dovolenke, musí Končálová skĺbiť prácu asistentky so súkromným životom. "S pánom predsedom sme sa dohodli na fungovaní tak, aby to vyhovovalo obidvom stranám," uviedla.

Ľubica Končálová
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: archív Ľubica Končálová)

Končálová nie je žiadnym nováčikom

Výška platu bude zrejme okolo dvoch tisíc eur. "Odmena bude v zmysle zákona v plnej výške," uviedla. "Náplň práce bude súvisieť s agendou, ktorú som vykonávala na centrále strany Smer – SD," dodala Končálová.

VIDEO Končálová na tlačovke Smer po voľbách v roku 2016

Ľubica Končalová nie je pre stranu Smer žiadným nováčikom. Na úrade pôsobila ako hovorkyňa Smeru niekoľko rokov. Post hovorkyne opustila na niekoľko mesiacov kvôli tehotenstvu. Pravou rukou Roberta Fica bola v minulosti Beatrice Szabóova, ktorá po Ficovej demisii ostala na úrade vlády.

EXKLUZÍVNE Poslanec Fico si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

Beatrice Szabóová
Foto: SITA/Diana Černáková

Končálová vyštudovala Vysokú školu ekonómie a manažmentu verejnej správy a má nadstavbu na hotelovej škole. Roky si privyrábala ako uvádzačka v divadle. Pracovala aj pre istú telekomunikačnú firmu ako obchodná zástupkyňa. Po vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice bol nútený rezignovať na post ministra vnútra aj Robert Kaliňák. Jeho asistentkou sa od mája stala neznáma právnička Zuzana Pisoňová, ktorá bude dostávať plat 2018 eur.

Ženy po Ficovom boku

Po Ficovom boku sa v minulosti objavilo niekoľko žien. Prvou straníckou hovorkyňou sa stala Zuzana Kupcová, ktorá sa preslávila aj aférou s bývalým premiérom. Neskôr poskytovala strane odborné právne analýzy. Ďalšou hovorkyňou sa stala Silvia Glendová, ktorá sa po materskej do centrály Smeru nevrátila. Krátko potom pôsobila ako hovorkyňa vicepremiéra pre investície druhej Ficovej vlády Ľubomíra Vážneho. 

EXKLUZÍVNE Poslanec Fico si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: SITA/Tomáš Benedikovič)

Zuzana Kupcová
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

Na jej post neskôr nastúpila východniarka Monika Počátková, ktorej sa v roku 2014 po prezidentskej kampani narodilo dieťa. Po materskej si našla nový flek – pôsobí ako referentka pre komunikačný servis na radnici primátora mesta Košice Richarda Rašiho.

EXKLUZÍVNE Poslanec Fico si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher, Ján Slovák)

Silvia Glendová (vľavo) a Monika Počátková
Foto: SITA/Ľudovít Vaniher, Ján Slovák

Viac o téme: Robert FicoSmer-SDĽubica Končalová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu