Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nominácia Tomáša Druckera je krok zúfalstva, tvrdí Pčolinský

Peter Pčolinský
Peter Pčolinský (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA – Nominácia Tomáša Druckera je podľa podpredsedu poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Petra Pčolinského krok zúfalstva. Ako dnes povedal, zo šéfa pošty bol šéfom rezortu zdravotníctva, teraz zas ministerstva vnútra.

„Ministerstvo vnútra by mal riadiť človek, ktorý tomu rozumie. Je to však právo Smeru vymenovať koho chce a je právo prezidenta rozhodnúť, ako uzná za vhodné. Súčasnú situáciu by mali rozhodnúť ľudia v predčasných voľbách, lebo vláda stratila legitimitu,“ myslí si Pčolinský.

Predsedníctvo Smeru-SD nominovalo na post ministra vnútra súčasného šéfa rezortu zdravotníctva Tomáša Druckera. Na ministerku zdravotníctva Smer navrhuje štátnu tajomníčku rezortu Andreu Kálavskú. Návrh vzišiel po konzultácii s prezidentom, ktorý si ich pozve k sebe a preberie s nimi otázky, ktoré ho zaujímajú. Potom oznámi termín, kedy vládu vymenuje. Novinárov dnes o tom informoval Peter Pellegrini, ktorý je poverený Andrejom Kiskom zostaviť novú vládu. Na iných navrhnutých postoch zmeny nebudú. V stredu doručí Pellegrini prezidentovi nový návrh na zloženie vlády.

Viac o téme: Minister vnútraPeter PčolinskýTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu