Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Personálne zmeny na ministerstve školstva: Polákovú nahradí Dankov poradca

(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Helena Poláková skončí na poste generálnej tajomníčky služobného úradu ministerstva školstva. Vo funkcii ju nahradí Lukáš Machala, ktorý je poradcom predsedu parlamentu Andreja Danka v otázkach domácej politiky. Na dnešnom rokovaní o tom rozhodla vláda, keď schválila návrh na odvolanie Polákovej, ktorý predložila ministerka školstva Martiny Lubyovej (nom. SNS).

Časť predloženého materiálu nebola vzhľadom na ochranu osobnosti sprístupnená. Ministerstvo školstva však skonštatovalo, že Machala splnil podmienky vymenovania, ktorými sú dosiahnutie vysokoškolského vzdelania druhého stupňa, trojročná prax vo verejnej správe a tri roky v riadiacej funkcii.

Vyštudovaný novinár a právnik Lukáš Machala vo vlaňajších parlamentných voľbách kandidoval za poslanca za Slovenskú národnú stranu (SNS) z 21. pozície, do parlamentu sa nedostal. V minulosti bol poslancom za SNS v bratislavskej Dúbravke, pôsobil aj ako člen Rady STV a člen výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja. Machala je zároveň prezidentom hokejového klubu HC Petržalka. Nový generálny tajomník služobného úradu ministerstva školstva je synom novinára a spisovateľa Drahoslava Machalu, ktorý bol poradcom premiérov Vladimíra Mečiara aj Roberta Fica.

 

Viac o téme: Helena PolákováLukáš Machala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu