Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Fico sa opäť pustil do moderátora: Nie som fackovací panák, vyhlásil v TA3

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: ta3.com)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico si v nedeľu opäť pustil ústa na špacír. Predseda vlády sa v televízii TA3 vyjadroval k poslednému polroku na slovenskej politickej scéne, pričom tvrdé slová padali najmä ohľadom korupcie a alternatívy voči terajšej vláde.

Premiér začal v relácii V politike poriadne nabrúsene. „Nie som fackovací panák. Žiadna kríza nikdy nebola," ostro reagoval na otázku moderátora o nezhodách v koalícii, ktorých bolo od začiatku roka niekoľko - či už to bola kauza ÚRSO, voľba generálneho riaditeľa RTVS, kde Most-Híd pôvodne nesúhlasil s Jaroslavom Rezníkom, alebo nominácia štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej do Súdnej rady.

„Ukázali sme, že sme schopní zvládnuť najväčšiu výzvu, ktorá tu bola, a to slovenské predsedníctvo. Zvládli sme slovenské predsedníctvo? Zvládli. Sú tu konkrétne výsledky? Sú. Historicky najvyššia zamestnanosť, najnižšia nezamestnanosť," zdôraznil Fico. Alternatíva pre Slovensko podľa neho neexistuje.

Kritika opozície za korupciu

Za vnímanie korupcie môže podľa Fica aj opozícia a médiá. Ako tvrdí, na výroky Sulíka či Matoviča nebude reagovať. „To sú bohapusté obvinenia bez dôkazov. Ešte raz si to uvedomte. V pondelok obvinia, v utorok sa ukáže, že to nie je pravda. Špinavá úloha je splnená. Média to popíšu a vytvorí sa ešte väčšie vnímanie korupcie ako doteraz," povedal.

Fico tvrdí, že jeden z najhroznejších prípadov korupcie mala bývalá premiérka Iveta Radičová spojená s kauzou Osrblie. „Prečo by som sa maľ nechať opľúvať?" pýtal sa premiér. „Dajte mi jeden prípad, kde ja som podozrivý z korupcie,“ pokračoval.

Ako je to s bývaním Fica?

Šéfa slovenskej vlády následne nasrdila aj otázka ohľadom jeho bývania. „A čo má s korupciou spoločné moje bývanie? Podľa zákona má predseda vlády SR právo na to, aby mu byt zaplatil štát. Čiže ja si dnes môžem zaplatiť hocaký byt," reagoval ostro.

Premiér ale zároveň pripustil, že vláda a predseda vlády, ktorý je aktívny, robia niekedy aj chyby. „Ale domnievam sa, že dnes si Slovensko užíva jeden z najlepších ekonomických časov, aké kedy malo," dodal.

Viac o téme: KorupciaRobert FicoSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu