Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nábojmi pre Matoviča sa bude v utorok zaoberať súd

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

TRNAVA – Prípadom nebezpečného vyhrážania sa poslancovi OĽaNO Igorovi Matovičovi sa bude v utorok zaoberať Okresný súd v Trnave. Obvinený Emil M. podľa výsledkov policajného vyšetrovania poslal politikovi náboje. Súd vydal ešte v marci trestný rozkaz, ktorým uznal Emila M. za vinného z prečinu nebezpečného vyhrážania, obvinený podal proti nemu odpor.

Súd trestným rozkazom uložil obvinenému trest odňatia slobody vo výmere osem mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú lehotu v trvaní 18 mesiacov. Keďže podal proti nemu odpor, nariadil súd vykonanie hlavného pojednávania.

Matovič o hrozbe nábojmi informoval ešte v máji na tlačovej besede a vzápätí na sociálnej sieti. „Pred rokom som dostal do firmy zásielku s dvoma nábojmi a hrozbou, že do mesiaca je po mne,“ napísal Matovič. Jeho manželka vec postúpila Národnej kriminálnej agentúre, vyšetrovateľovi sa podarilo zistiť páchateľa. Matovič informoval, že páchateľ je z Revúcej, podľa neho to bol známy rodiny predsedu parlamentu Andreja Danka.

Líder OĽaNO v máji informoval aj o ďalších prípadoch, kedy ho niekto zastrašoval alebo sa mu vyhrážal. Neznámy muž mu mal krátko predtým vyhrážať fyzickou likvidáciou v blízkosti bydliska, keď venčil psa. Takéto konanie označil za štvanicu na svoju osobu.

Viac o téme: Igor MatovičOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu