Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Flašíková Beňová to povedala otvorene: Neočakávam zmenu postavenia a kompetencií parlamentov

Monika Flašíková-Beňová
Monika Flašíková-Beňová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Konferencia predsedov parlamentov členských štátov EÚ a Európskeho parlamentu, ktorá sa začne v nedeľu (23.4.) v Bratislave, je neformálnym stretnutím, na ktorom môžu šéfovia parlamentov diskutovať o úlohách a postavení národných zákonodarných zborov smerom k EÚ a jej inštitúciám. Uviedla to europoslankyňa Monika Flašíková Beňová (Smer-SD).

 "Žiadne zásadné rozhodnutia ohľadom zmeny postavenia či kompetencií národných parlamentov v tejto oblasti neočakávam," konštatovala europoslankyňa. Ako ďalej spresnila, ide o každoročné stretnutie predsedov na jar v štáte, ktorý predsedal v Rade EÚ počas druhého polroka predchádzajúceho kalendárneho roka.

Ako dnes uviedla hovorkyňa Národnej rady (NR) SR Eva Kliská, na Slovensko pricestuje 300 delegátov zo všetkých členských krajín. "Účasť na podujatí aktuálne potvrdilo 45 zahraničných delegácií, z toho 29 predsedov parlamentov, 11 podpredsedov parlamentov a päť delegácií bude zastúpených na nižšej úrovni," spresnila hovorkyňa. Na konferencii sa zúčastní aj novozvolený predseda Európskeho parlamentu Antonio Tajani.

Viac o téme: Monika Flašíková Beňová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu