Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Minister školstva napĺňa víziu reformy: Danko hovorí aj o podpore vidieckeho futbalu

(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Viem si predstaviť reformu školstva aj inými a rýchlejšími krokmi, ak by zodpovednosť za riadenie štátu v celom rozsahu mala SNS. Na dnešnej tlačovej besede to v súvislosti s odpočtom práce rezortu školstva počas roka pôsobenia súčasnej vlády povedal predseda SNS a NR SR Andrej Danko.

Dodal však, že umenie kompromisu je aj umenie počúvať svojich koaličných partnerov. Takýto kompromis našli napríklad pri postupnom zvýšení miezd učiteľov. Danko dnes vyzdvihol napríklad reformu v športe, a síce oddelenie financovanie futbalu a hokeja od iných športov tak, aby bolo financovanie transparentné a kontrolované.

S ministrom školstva Petrom Plavčanom sa dnes zároveň dohodli na osobitných finančných zdrojoch pre rôzne športy. Cieľom je uskutočniť výzvu za 15 miliónov eur, v rámci ktorej bude rezort poskytovať peniaze na malé investície ako napríklad opravy šatní. Ministerstvo školstva tak vyčlení prostriedky a športové kluby sa budú môcť uchádzať o dotácie do 20-tisíc eur.

Minister školstva Peter Plavčan uviedol, že za jeden z najdôležitejších krokov považuje naštartovanie reformy vzdelávania v regionálnom a vysokom školstve. Za významné považuje tiež zabezpečenie zvýšenia platov pedagogických a odborných zamestnancov v školstve od 1. septembra 2016 o šesť percent a vyjednanie ďalšieho rastu platov nad rámec programového vyhlásenia vlády od 1. septembra tohto roku o ďalších šesť percent.

Viac o téme: Andrej DankoPeter Plavčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu