Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Smer sa rozčuľuje, to čo robia Sulíkovci je nehorázne: Sami majú vo svojich radoch tohto človeka!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Smer-SD považuje za nechutné, že opozičná SaS ju spája s podnikaním finančnej skupiny Penta v zdravotníctve. "Je to nehorázne," reagovala hovorkyňa Smeru-SD Ľubica Končalová. SaS tvrdí, že Smer-SD posledné roky prihráva Pente nemocnice a potichu tak privatizuje zdravotníctvo. Tejto finančnej skupine sa má podľa SaS dariť od roku 2006, teda od času, kedy sa podľa spisu Gorila mal premiér nachádzať v byte na Vazovovej ulici. Od spomínaného roku mala Penta podľa SaS prevziať kontrolu nad 12 nemocnicami.

 "Je ba priam až nechutné zo strany SaS spájať Smer-SD s podnikaním finančnej skupiny Penta v zdravotníctve. Práve táto strana zamestnáva vo svojich radoch Rudolfa Zajaca, ktorý pokútnym spôsobom, ako bývalý minister zdravotníctva, umožnil Pente vstúpiť do tohto sektora," uviedla Končalová.

SaS sa nepáči, že Penta má v zdravotníctve "veľký vplyv". Nie je podľa nej v poriadku, že v jej rukách skončila jedna zo zdravotných poisťovní (Dôvera), niektoré nemocnice aj lekárne. Označila to za obrovský konflikt záujmov. Opozičná strana vyzvala ministra zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD), aby s tým niečo robil. 

Posudzovať koncentráciu je podľa ministerstva zdravotníctva v kompetencii Protimonopolného úradu SR. Na kvalitu poskytovania zdravotnej starostlivosti zase dohliada Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, upozorňuje rezort.

"Nakladanie so zdrojmi z verejného zdravotného poistenia preveruje Najvyšší kontrolný úrad SR, ktorý aktuálne realizuje kontrolu zdravotníckych zariadení, teda aj nemocníc patriacich do siete Svet zdravia," povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. Pripomenula, že rezort pripravuje úpravu, ktorá prinesie obmedzenie zisku zdravotných poisťovní.

Viac o téme: Robert FicoSmer-SDSaSRichard SulíkPenta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu