Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Danko priznal problémy s Ficom: Napätie v koalícii stúpa, vyvolali ich títo ľudia

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Napätie vo vládnej koalícii stúpa. Tvrdé slová na adresu Smeru vyslovil dnes v diskusnej relácii v rádiu predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko. Podľa neho kauza vysokých cien za energie poznačí vzťahy medzi koaličnými partnermi.

Šéf parlamentu Danko sa tvrdo obúval do šéfa Regulačného úrad Jozefa Holjenčíka, ktorý včera odstúpil z funkcie. Podľa neho táto kauza ešte nekončí a poznačí vzťahy v koalícii. Povedal to dnes v rádiu Expres s tým, že "To veľmi vážne poznačí vzťahy v koalícii aj do budúcna."

Zatlačil som a zbalil si švestky

Ako poznamenal, pripisuje si zásluhu na tom, že šéf Regulačného úradu skončil. "Zatlačil som tak, že si zbalil švestky," chválil sa Danko. Priznal aj problémy v koalícii, tie mal spôsobiť práve Holjenčík. "Problém medzi mnou a premiérom spôsobil Holjenčík. On je dôvod, prečo komunikácia v koalícii viazne," vyhlásil Danko. Holjenčík bol nominant Ficovej prvej vlády.

Koaličná rada

Zároveň sa obhajoval, že on ani strana SNS s touto kauzou nemajú nič spoločné a nominantov SNS v troch energetických firmách sa nechystá odvolávať. Kvôli energetike zvolal koaličnú radu na budúci týždeň.

Facky zľava aj sprava

V relácii padla aj otázka na klesajúce percentá, keďže podľa agentúry FOCUS padli SNS preferencie až o vyše 3 percentuálne body od decembra minulého roka. Danko tvrdí, že by za to mohli aj mediálne útoky. Podľa neho dostáva facky zľava aj sprava. "Ja som dostal facku zľava aj sprava."

S Tomášom nepôjdem na pivo

V rádiu Danko neobišiel ani vzťah so smeráckym poslancom a poradcom premiéra v komunikácii Erikom Tomášom, keďže toho označuje ako za človeka, ktorý na neho útočí. Na pivo by s ním nešiel. "Čo sa týka Erika Tomáša, je to človek, ktorého by som už najradšej nekomentoval. Pivo by som si s ním nedal." 

Viac o téme: KoalíciaRobert FicoAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu