Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Politické otrasy: Fico už nahlas hovorí o predčasných voľbách, pobijeme sa opäť

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predčasných volieb sa nebojí. Aj premiér Robert Fico sa vyjadril k téme, ktorú v nedeľnej diskusnej relácii O 5 minút 12 na RTVS načali jeho koaličný partner Andrej Danko a jeden z opozičných lídrov Richard Sulík.

Ako sa vyjadril v HNClube, Slovensko považuje za oázu stability a pokoja a o svoju premiérsku stoličku sa netrasie. „Viem, čo je moja úloha. Mojou úlohou je stabilita, vláda má stabilný mandát a chcem, aby vydržala do roku 2020," vyjadril sa šéf Smeru.

Vláda má podľa neho dobrý program a Fico sa nejakého politického súboja neobáva, ale s predčasnými voľbami by problém nemal. „Veď, keď budú voľby, tak budú. Pobijem sa ešte raz," povedal.

Víkendový snem

Cez víkend sa konal snem strany v Prešove, počas ktorého Fico priznal niekoľko vecí. „Spohodlneli sme. Pri počte ľudí, ktorých máme, možno zorganizovať stovky či tisíce stretnutí s ľuďmi a hovoriť im našu pravdu," vyjadril sa premiér.

Podľa jeho slov nastal čas skoncovať s politickou korektnosťou. „Nazývajme veci správnymi a zrozumiteľnými slovami. Hovorím o otvorenej a pravdivej reči. Je to jedna z možností, ako držať Smer-SD v úspešnom priestore." 

 Na snímke zľava
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Smer počas snemu otvorene útočil okrem médií aj na Rómov, za čo ho otvorene skritizovali aj aktivisti. „Posral sa. Takže Fico je tak odvážny a rázny, že po sýrskych deťoch a novinároch zaútočil na najslabších, na slovenských Rómov, ktorí sa nezúčastnili ani jedného verejného obstarávania, neobchodovali s Baštrnákom, nefigurujú medzi dépeháčkarmi, nevykrádajú eurofondy," napísal Michal Havran.

Vo vedení sa veľké zmeny neudiali. Juraj Blanár a Peter Žiga podľa očakávania vo funkcii podpredsedu strany vystriedali Pavla Pašku a Dušana Čaploviča. Na tomto poste ostávajú aj Peter Pellegrini, Peter Kažimír a Marek Maďarič, ale aj kontroverzný Robert Kaliňák, proti ktorému brojila najmä europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová.

Hádka Sulíka s Dankom

O predčasných voľbách bola reč už aj medzi Richard Sulíkom a Andrejom Danko. Lídri strán, ktoré v prieskumoch preferencií prenasledujú Smer, si v relácii O 5 minút 12 na RTVS nič nedarovali. Spomínalo sa aj tajné stretnutie, ktoré malo medzi oboma politikmi prebehnúť ešte v októbri.

Hlavnou témou rozhovoru, ktorý mal prebehnúť v Hainburgu, mali byť predčasné voľby a otázka, či by ich liberáli podporili, na čo Sulík podľa vlastných slov odpovedal „určite áno".

Viac o téme: Robert FicoSmer-SDRichard SulíkAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu