Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Extrémisti ohrozujú celú spoločnosť, ale sú na vzostupe, tvrdia Bugárovci

Most-Híd
Most-Híd (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Extrémizmus je na vzostupe v celej Európe pričom Slovensko nie je výnimkou. Uvádza sa to vo vyhlásení strany Most-Híd k dnešnému pochodu proti islamu a migrantom naplánovanému v Bratislave. Strana vo vyhlásení konštatuje, že neprešli ani dva dni po referende vo Veľkej Británii a extrémistické skupiny už pochodujú hlavným mestom Slovenska.

"Minulý rok extrémisti počas svojho pochodu zaútočili na moslimskú rodinu, prerušili medzinárodný športový pretek a dostali sa do potýčok s policajtmi. Tieto skupiny sú nebezpečnými nielen pre ľudí inej rasy, vierovyznania alebo svetonázoru, ale ohrozujú celú spoločnosť," uvádza sa vo vyhlásení.

Jedna z extrémistických skupín pretransformovaná na politickú stranu sa dostala už aj do parlamentu, a jej členovia, ktorí velebia Slovenský štát a obdivovali Tretiu ríšu, dnes podľa Mostu-Híd rozhodujú aj o zákonoch Slovenskej republiky. "Strana Most-Híd presne pred rokom upozorňovala na radikalizáciu slovenskej politickej scény, a jej obavy sa naplnili. Boj s extrémizmom musí fungovať naprieč celým politickým spektrom, bez rozdielu na to, či ide o ľavicové alebo pravicové, koaličné alebo opozičné strany," uzatvára.

Viac o téme: ExtrémizmusMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu