Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Minister školstva prišiel s novým nápadom: Rozvoj vzdelávania o ochrane duševného vlastníctva

Peter Plavčan
Peter Plavčan (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister školstva Peter Plavčan požiadal predsedu Úradu priemyselného vlastníctva SR Ľuboša Knotha, aby jeho úrad pripravil zámer ďalšieho rozvoja vzdelávania venovaného ochrane duševného vlastníctva v školách. Knoth prisľúbil, že v krátkom čase pripravia viaceré návrhy a predložia ich ministerstvu školstva. Informovalo o tom ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke.

Plavčan sa s Knothom rozprával aj o rozpracovaní časti programového vyhlásenia vlády týkajúcej sa ochrany duševného vlastníctva ako dôležitej súčasti podpory výskumu a inovácií do podoby konkrétnych aktivít. Rezort školstva prikladá ochrane duševného vlastníctva podľa Plavčana veľký význam.

Zlepšenie podpory vedecko-výskumných inštitúcií v tejto oblasti a pri následnom komerčnom zhodnotení poznatkov bolo aj jedným z hlavných cieľov národného projektu Národná infraštruktúra pre podporu transferu technológií na Slovensku. Uskutočnil ho Centrum vedecko-technických informácií SR a vďaka nemu vznikol na Slovensku Národný systém podpory transferu technológií.

Viac o téme: Peter PlavčanĽuboš Knoth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu