Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nový minister zdravotníctva Drucker je za vodou: Pozrite sa na jeho majetok na FOTO!

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker Zobraziť galériu (12)
Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Krízový manažér, ktorý je za vodou. Toto je nový minister zdravotníctva. Tomáš Drucker (38) má za úlohu vzkriesiť odumierajúce slovenské zdravotníctvo. Odkázaný na svoju prácu však nie je. Pozreli sme sa na majetok, ktorým mladý manažér disponuje a v akých funkciách ho nahromadil. A je sa čím chváliť.

Nový minister nie je žiadny chudák. Vlastní dom, byt, auto, pozemky a podľa majetkových priznaní zarobil stovky tisíc eur. Ako člen predstavenstva štátneho Javysu v majetkom priznaní za rok 2005 uviedol 1,7 milióna vtedajších slovenských korún. V roku 2012, keď pôsobil ako podpredseda predstavenstva Slovenskej pošty zarobil z funkcie 20 tisíc eur. V kolónke "iné" priznal 63 tisíc eur. O rok neskôr ako riaditeľ pošty už zarobil vyše 30 tisíc a takmer 150 tisíc eur priznal z inej činnosti.

V oranžovom domčeku býva s manželkou Luciou a dvomi deťmi
Zobraziť galériu (12)
V oranžovom domčeku býva s manželkou Luciou a dvomi deťmi  (Zdroj: Jan Zemiar)

Rast príjmov pokračoval aj v roku 2014, kedy mu stúpol o pár tisíc aj plat, ale aj "iný" príjem. Bolo to takmer 163 tisíc. V roku 2014 mu v priznaní verejného funkcionára mu k titulu inžinier pribudol titul JUDr. Za rok 2015 ešte nie sú zverejnené majetkové priznania. Okrem toho uviedol, že vlastní cenné papiere, finančné prostriedky a hypotéku.

Manažér, ktorý nemá s medicínou nič spoločné

37-ročný riaditeľ Vyštudoval Slovenskú technickú univerzitu, medicínu však neštudoval. So ženou Luciou majú dve deti. Osem rokov pôsobil v poradenskej firme Iquap. Za Radičovej vlády bol aj v predstavenstve Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti. Radil bratislavskému županovi Pavlovi Frešovi (SDKÚ) v oblasti dopravy. Sprevádza ho povesť šikovného manažéra. Kariéru v štátnej správe si rozšíril aj o pôsobenie v predstavenstve VOP Nováky.

Nový minister zdravotníctva Drucker
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)

Riaditeľom Slovenskej pošty sa stal v roku 2012. Ako šéf poštárov zaznamenal rozšírenie aktivít - popri bankových alebo poistných udalostiach môžete od jeho šéfovania získať list vlastníctva či výpis z registra trestov. Radil tiež pri zlučovaní štátnych a súkromných poisťovní. Po Zuzane Zvolenskej je to druhý minister zdravotníctva, ktorý nemá medicínske vzdelanie. Post ministra zdravotníctva prijal ako nestranník po tom, čo sa premiér Fico nechal počuť, že chce na tomto poste krízového manažéra.

Nový minister zdravotníctva Drucker
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Dom v tichej lokalite, byt prenajíma

Mladý manažér býva s rodinou v Chorvátskom Grobe. Oranžový domček v tichej a novovybudovanej lokalite je iba na skok od Bratislavy. Záhradu spolu s okolím je v dokonale upravenom stave. V jeho susedstve sa práve dorába ďalší nový dom. Na stavbe pracujúci robotníci na otázku, či vedia, kto býva hneď vedľa zostali zaskočení. "Ja ani neviem," odpovedal nám jeden z nich.

Nový minister zdravotníctva Drucker
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Iný sused o ňom tiež veľmi nepočul, no sem tam ho zazrie. "Vyzerá byť v pohode. Taký tichý. Nestarám sa do jeho súkromia," odvetil nám. Nový minister si vybral naozaj dokonalé miestečko na oddych, v tejto lokalite po bratislavskom zhone ani nechyrovať. Okrem domčeku neďaleko Bratislavy je na jeho manželku napísaný aj byt v Podunajských Biskupiciach.

Nový minister zdravotníctva Drucker
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Ten však prenajímajú nájomníkom. Na schránke sú nalepené dve mená nájomníkov. Zaujímavosťou je, že byt napísaný na jeho manželku Luciu, prenajímajú zrejme cudzincovi s exotickým menom Nanar.

Nový minister zdravotníctva Drucker
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Druckerovci jazdia na Range Roveri, ktorý je u smerákov populárny. Odborník na automobily nám prezradil, že je vo vyššej výbave typu Vogue. Jeho cena sa pohybuje na úrovni sto tisíc eur.

Nový minister zdravotníctva Drucker
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Akčný hneď po nástupe

Drucker dal v deň svojho nástupu do práce zrušiť zmluvu za takmer 18 miliónov eur. Jej predmetom bola dodávka informačného systému na vydávanie a správu čipových kartičiek poistenca. Pokuta za zrušenie zmluvy sa však môže vyšplhať až na 17,8 milióna eur. Uvidíme, ako sa mu bude dariť, a či vo funkcii vydrží celé štyri roky.

Viac o téme: DomBytMajetokMinisterTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu