Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Liberáli protestujú proti zneužívaniu výročia oslobodenia

Slávnosti na Slavíne
Slávnosti na Slavíne (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita vyjadruje ostrý protest voči akýmkoľvek snahám zahraničných aj domácich vysokých štátnych predstaviteľov zneužívať výročie oslobodenia nášho územia či porážky nacistického Nemecka na bagatelizovanie, či dokonca legitimizovanie porušovania medzinárodného práva a agresie voči susednému štátu. Podľa tímlídra SaS pre zahraničnú politiku Martina Klusa je tvárou takétoho jednania práve minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov.

„Túto svoju pozíciu potvrdil aj v Bratislave, keď na tlačovej konferencii s ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslavom Lajčákom hovoril o konflikte na východe Ukrajiny akoby s ním Rusko nemalo nič spoločné a o Kryme ako ruskom území bez akéhokoľvek zaváhania. Takéto správanie sa hosťa v krajine, ktorej deklarovanou zahraničnou líniou je pravý opak, možno označiť za neakceptovateľné,“ informuje Klus vo svojom vyhlásení, ktoré poskytla hovorkyňa strany Katarína Svrčeková. 

Podľa liberálov by bolo aj napriek jednoznačnej podpore dialógu ako cesty k mieru, vzhľadom na očakávateľnosť podobného scenára, lepšie niekoľkoročné pozvanie ministra Lavrova na Slovensko odložiť. Strana navrhuje podobne postupovať aj v obdobných prípadoch do budúcnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu