Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

NKÚ sa vyjadril k medializovanej požiadavke na výkon kontroly v piešťanskej nemocnici

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - NKÚ SR je vo svojej kontrolnej činnosti nezávislý a vykonáva kontroly v zmysle plánu kontrolnej činnosti, ktorý vychádza zo Strategického zámeru na príslušné obdobie. Úlohou úradu nie je preverovať každodennú činnosť, ale najmä preverovanie kontrolných mechanizmov jednotlivých organizácií.

Vzhľadom na rozsah svojej pôsobnosti pristupuje k posudzovaní kontrolovaných oblastí koncepčne a komplexne. Oblasti zdravotníctva sa venuje intenzívne už tretí rok. O výsledkoch za uplynulé dva roky sme dali komplexné správy ministerke zdravotníctva listami z 28.01.2013 a 25.02.2014. Zároveň sme informovali aj príslušné výbory NR SR.

Takto bola ministerka zdravotníctva informovaná aj o problémoch v oblasti obstarávania a využívania zdravotníckej techniky. Najvyšší kontrolný úrad priebežne predkladá výsledky kontrol vykonaných v oblasti zdravotníctva Výboru NR SR pre financie a rozpočet, Výboru NR SR pre zdravotníctvo a Ministerstvu zdravotníctva SR.

Výsledky všetkých kontrol vykonaných NKÚ SR sú tiež pravidelne zverejňované na web stránke NKÚ SR. So súhrnnými poznatkami z výsledkov kontrol z oblasti zdravotníctva za strategické obdobie rokov 2012- 2014 budú oboznámené príslušné výbory NR SR a ministerstvo zdravotníctva SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu