Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Najsilnejšia strana Smer opäť stráca, SDKÚ aj SaS mimo parlamentu

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali v septembri, ich víťazom by sa s 36,7 percenta stala strana Smer-SD. Na väčšinu v parlamente by to však Smeru nestačilo, stranu by v národnej rade zastupovalo 71 poslancov. Vyplýva to z výsledkov telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA, ktorý vykonali od 12. do 21. septembra na vzorke 1 312 respondentov.

Druhou najsilnejšou stranou by bola strana Sieť s 12,7 percenta a 24 mandátmi. Nasleduje Most-Híd, ktorý by volilo 9,1 percenta opýtaných, čo by mu zaručilo 18 zákonodarcov v parlamente. Štvrtú priečku by obsadilo KDH s 7,7 percenta a 15 kreslami v národnej rade. Do parlamentu by sa dostali aj strany OĽaNO a SMK, ktoré by volilo zhodne po 5,9 percenta respondentov.

Obe strany by v parlamente zastupovalo po 11 poslancov. Potrebnú päťpercentnú hranicu na vstup do parlamentu by podľa prieskumu neprekročila strana SaS (4,5 percenta), SNS (4,4 percenta), SDKÚ-DS (3,8 percenta) ani NOVA (3,1 percenta). Preferencie sú vyrátané z 53-percentnej účasti. Nerozhodnutých bolo 27 percent respondentov, voliť by nešla pätina opýtaných.

Volebný prieskum
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu