Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ministerstvo zaregistrovalo Hlinovu stranu, bude sa volať Občania

Poslanec Alojz Hlina
Poslanec Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Ministerstvo vnútra dnes zaregistrovalo stranu nezaradeného poslanca NR SR Alojza Hlinu pod názvom Občania. O jej registráciu požiadal v auguste.

„Teším sa, že formálne záležitosti sú splnené. Teraz sa môžeme sústrediť na prácu tak, aby sa veci zlepšili,“ povedal dnes Hlina. Podľa neho strana Občania je prvou, ktorá má vo svojich stanovách boj s nepomerom, ktorý je medzi občanom a oligarchami.

Podľa zákona nová strana musí do 90 dní mať ustanovujúci snem. Mal by byť v decembri. „Chcem, aby sa podarilo vytvoriť nie projekt, lebo tých bolo dosť. Ľudia si zaslúžia stranu, ktorá vzniká na hodnotovom základe,“ zdôraznil Hlina s tým, že na sneme sa bude uchádzať o post predsedu.

Hlina oznámil vznik novej strany pred vyše rokom, v júni 2013. Následne začal zbierať podpisy pod petíciu, ktorá je potrebná pre registráciu politického subjektu. Hlina v roku 2012 kandidoval v parlamentných voľbách za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Stal sa poslancom NR SR. V októbri z poslaneckého klubu OĽaNO vystúpil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu