Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V kresle premiéra sa fotili desiatky ľudí: Sedemročný Maťko bol TOP, dostane tablet!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: vlada.gov.sk)

BRATISLAVA - Návštevníci, ktorí minulú sobotu zavítali na Úrad vlády SR si mohli vyskúšať ako sa sedí v premiérskom kresle. Niektorí z nich si svoje dočasné pôsobenie vo funkcii predsedu vlády aj zvečnili a fotografie poslali do súťaže s názvom Odfoťte sa v kresle premiéra.

Najvydarenejšie zábery sú uverejnené vo fotogalérii na stránke www.vlada.gov.sk. Autor najlepšej fotografie, 7-ročný Maťko zo Stupavy získal od Úradu vlády SR balíček v hodnote 120 eur a môže sa tak tešiť z nového minitabletu a rôznych ďalších darčekov.

Úrad vlády SR tento rok otvoril svoje brány presne v deň, keď meniny oslavoval Róbert. Predseda vlády SR preto pri tejto príležitosti pozval ľudí, ktorá sa okolo poludnia nachádzali v reprezentačných salónikoch historickej budovy na malé občerstvenie a decentný prípitok. Návštevníkom ešte predtým porozprával, na čo sa využívajú jednotlivé salóniky, kde rokujú premiéri medzi štyrmi očami a kde sa podávajú slávnostné obedy či večere.

V kresle premiéra sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

V sobotu 7. júna Úrad vlády SR navštívilo viac ako tri a pol tisíc ľudí. Pripravený bol pre nich bohatý program, v ktorom svoju kultúru a tradície predstavili príslušníci chorvátskej, rusínskej, ukrajinskej a rómskej národnostnej menšiny, skupina Fringia v historických kostýmoch predviedla, ako sa v minulosti tancovalo na šľachtických dvoroch a hudba Ministerstva obrany SR a Ministerstva vnútra SR zahrala známe hity domácich aj svetových interpretov. Návštevníci videli zásah policajtov aj hasičov, so záchranármi si zopakovali kurzy prvej pomoci a od meteorológov sa naučili, ako sa predpovedá počasie.

„Záujem o toto podujatie je veľmi veľký a pokiaľ bude aj naďalej, budeme ho robiť aj na budúci rok,“ prisľúbil predseda vlády SR.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu