Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Maďarič je rozhodnutý: Vzdám sa funkcie podpredsedu strany

Marek Maďarič
Marek Maďarič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Marek Maďarič by mal v pondelok skončiť ako podpredseda strany Smer-SD. Svoje rozhodnutie avizoval po prehratých prezidentských voľbách Roberta Fica.

"Môžem vám povedať len za seba, že som včera na vedení strany oznámil svoje rozhodnutie kolegom, že na najbližšom predsedníctve sa vzdám funkcie podpredsedu strany. Je to rozhodnutie, ktoré je v súlade s mojou predstavou politickej kultúry," uviedol Maďarič 9. apríla. Svoje rozhodnutie zopakoval novinárom aj o tri týždne neskôr. Maďarič však bude bez straníckej funkcie zrejme necelé dva týždne. Podľa informácií by mal opätovne na podpredsedu strany kandidovať na mimoriadnom sneme, ktorý bude 28. júna. Jeho zvolanie oznámil tento týždeň Robert Fico.

Podľa informácií by však na sneme malo dôjsť k výmene niektorých podpredsedov. Skončiť by mali Dušan Čaplovič a Vladimír Maňka. Nahradiť by ich mali Peter Pellegrini a Peter Žiga. Pellegrini je štátnym tajomníkom na ministerstve financií. Rovnako ako Maňka je z Banskobystrického kraja. Žiga je ministrom životného prostredia. V súvislosti s možnou kandidatúrou na podpredsedu strany sa spomína aj meno žilinského župana Juraja Blanára. 

Vo vedení Smeru-SD sa hovorí  aj o výmene niekoľkých ministrov vlády. Spomína sa v tejto súvislosti najmä rezort školstva a hospodárstva. Výmeny by sa však mali týkať aj okresných a krajských funkcionárov v tých regiónoch, kde s ich prácou nie je spokojnosť. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu