Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Predsedníctvo Smeru neriešilo prezidentského kandidáta, ani personálne otázky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dnešné predsedníctvo Smeru-SD neriešilo otázku prezidentského kandidáta, ani personálne otázky v súvislosti s regionálnymi voľbami.

Potvrdilo dátum snemu strany 7. decembra v Nitre a uložilo krajským štruktúram vypracovať vlastné hodnotenie volieb s prihliadnutím na situáciu v ich regiónoch. Dnes to povedala hovorkyňa strany Monika Počátková.

Celkovo hodnotilo predsedníctvo Smeru-SD výsledky volieb pozitívne. "Vnímame to tak, že Smer-SD je víťazom regionálnych volieb. V roku 2009 sme získali piatich županov, teraz máme šiestich a o 25 regionálnych poslancov viac," povedala Počátková.

Predsedníctvo podľa nej otvorilo aj otázku prekvapivého víťazstva Mariana Kotlebu v Banskej Bytrici. "Je potrebné, aby si sadli všetky kraje a zhodnotili, prečo sa ľudia priklonili k extrémistickému politikovi," povedala. Téma prípadnej zmeny počtu VÚC na model tri plus jedna, teda východoslovenský, stredoslovenský a západoslovenský kraj plus Bratislava, sa na rokovaní predsedníctva podľa Počátkovej spomenula len okrajovo ako možný námet do budúcich diskusií.

Smer-SD zrejme o svojom prezidentskom kandidátovi nerozhodne ani na sneme 7. decembra v Nitre. "V programe nie je nič také, takže skôr nie ako áno," povedala podpredsedníčka Národnej rady SR a šéfka poslaneckého klubu Smeru-SD Jana Laššáková. Na sneme by mala strana zhodnotiť uplynulý rok vrátane výsledkov volieb do vyšších územných celkov.

Ako možný kandidát Smeru-SD sa najčastejšie spomína premiér Robert Fico. V kuloároch však kolujú aj mená predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku či ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka. Smer-SD pred pár mesiacmi avizoval, že svojho kandidáta oznámi najskôr v decembri. Údajne sa však môže stať, že s menom príde strana neskôr.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu