Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Značka Made in Czechoslovakia by podľa Fica mohla ožiť

Predseda vlády SR Robert Fico (vpravo) a predseda vlády ČR Jiří Rusnok
Predseda vlády SR Robert Fico (vpravo) a predseda vlády ČR Jiří Rusnok (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Značka Made in Czechoslovakia by mohla podľa premiéra Roberta Fica ožiť. O tejto myšlienke hovoril na dnešnom stretnutí s českým premiérom Jiřím Rusnokom.

„Bavili sme sa o spoločnom postupe pri presadzovaní značky Made in Czechoslovakia. Máme spoločné skúsenosti, že v niektorých regiónoch sveta si jednoducho nevšimli rozdelenie Československa,“ povedal Fico novinárom po prílete z Českej republiky.

„Existujú krajiny v Ázii či Afrike, kde by sme sa radi postavili spoločne s Českou republikou so zaužívanou značkou z minulosti a spoločne ponúkali produkciu našich firiem,“ uviedol Fico. Českému premiérovi ponúkol spoločnú cestu do jednej z takýchto krajín začiatkom budúceho roka. Podľa Fica je veľa krajín, kde významní predstavitelia hovoria česky alebo slovensky, lebo študovali na našich školách ešte do roku 1989. „Toto chceme využiť,“ povedal. Premiér tiež oznámil, že na prelome februára a marca bude ďalšie spoločné rokovanie vlád Slovenska a Českej republiky. 

Slovenský premiér Fico navštívil dnes Prahu, kde s premiérom Rusnokom podpísal zmluvu o vzájomnom uznávaní vysokoškolských diplomov, čím odpadne stoeurový poplatok pri uznávaní diplomov z českých škôl na Slovensku. Predseda slovenskej vlády mal tiež prednášku a debatu so študentmi na Právnickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu