Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Hlina plánuje protest pred ministerstvom práce

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina sa chystá v predposledný augustový deň pred Ministerstvom práce sociálnych vecí a rodiny SR protestovať proti úžerníkom.

Poslanec tak chce opätovne upozorniť na pôsobenie štátneho tajomníka rezortu práce Jozefa Buriana v nebankovej spoločnosti Ex Credit. "Občania ešte majú akú takú moc a verím, že to niektorí z nich pochopia a tí, ktorí tu budú tridsiateho, to pochopia. Nevylučujem, že tu budú aj spať a budú upozorňovať hlasným spôsobom, že čo sa deje v tejto krajine, sa už nedeje ani v rovníkovej Afrike," povedal Hlina.

Zároveň premenoval rezort na ministerstvo práce, sociálnych vecí, rodiny a úžery. Billboard s týmto názvom visí na budove pri ministerstve a podľa poslanca tam zostane dovtedy, kým to bude potrebné.

Hlina plánuje vo veci pôsobenia štátneho tajomníka rezortu práce v nebankovej spoločnosti interpelovať aj Vládu SR na jej najbližšom zasadnutí. "Ja budem mimoriadne zvedavý, ako premiér Fico zareaguje," povedal Hlina. Poslanec opätovne vyzval Buriana na odchod z ministerstva. "Pre tento prípad Burian by mal stade odísť tak, že si nestihne zbaliť zo stola," vyhlásil Hlina.

Burian pred časom uviedol, že vo firme Ex Credit mal minoritný, 10-percentný podiel a nebol jej konateľom. Tento svoj podiel vo firme pritom už dávnejšie predal. Podľa Buriana išlo o štandardnú spoločnosť, ktorá sa zaoberala poskytovaním spotrebných úverov a mala aj úver z banky.

Jozef Burian stál v auguste 2003 pri vzniku spoločnosti Ex Credit, ktorá má v predmete činnosti okrem iného aj poskytovanie úverov nebankovým spôsobom z vlastných zdrojov. Spolu s ním je ako spoločník vo firme uvedená aj jedna z najväčších nebankových inštitúcií, firma Pohotovosť, s.r.o. Podľa oficiálnych údajov z internetového výpisu z Obchodného registra bol Burian spoločníkom vo firme až do februára 2007.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu