Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slovná prestrelka medzi Matovičom a Hlinom: Zavri hubu, hovoríš od veci!

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalí kolegovia z klubu OĽaNO Igor Matovič a Alojz Hlina (nezaradený) si dnes v pléne nič nedarovali. Hlina označil Matovičove návrhy za "zákony proti vesmíru", Matovič vyhlásil, že sa plénum bojí nezaradenému poslancovi povedať, aby držal "hubu", lebo hovorí od veci. Hlina mu odkázal, že to s ním bude musieť do konca volebného obdobia vydržať. Do parlamentu sa dostal na Matovičovej kandidačnej listine.

Dnešnú slovnú prestrelku spustil Matovič svojimi návrhmi, ktorými chcel zakázať poslancom kumuláciu funkcií. Hlina mu nezabudol pripomenúť dvojaký meter, ktorý Matovič v tomto prípade uplatňuje. OĽaNO totiž nominovali svojho poslanca Petra Polláka do funkcie rómskeho splnomocnenca vlády, sedí teda na dvoch stoličkách.
      
Hlina sa zamyslel nad tým, či je splnomocnenec taká náročná funkcia, že sa pri nej môže dvojitý meter uplatňovať. Podľa Hlinu Matovič svojím návrhom a na druhej strane splnomocnencom potvrdzuje nekonzistentnosť svojich názorov. Hlina spochybnil celý Matovičov návrh, podľa ktorého by poslanci Národnej rady SR nesmeli byť aj predsedami krajov či starostami.
      
Matovič na Hlinove slová reagoval útokom na Hlinu i ďalších poslancov, ktorí tolerujú, že Hlina nevystupuje v pléne k veci. Dodal, že Hlina tým porušuje zákon. "Tento človek tu vystupuje nesúvisiac s predkladanými zákonmi. Systematicky tu porušuje zákon a tvári sa, že ide vylepšovať zákon. V príspevku nezaznelo nič, čo by súviselo s predkladaným zákonom. Bojíme sa povedať, Hlina zavri hubu, hovoríš od veci," reagoval Matovič.
      
Do diskusie sa zapojil aj Richard Vašečka, ktorý sa Hlinu spýtal, či sa vzdá funkcie poslanca, ak bude zvolený za predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. "Keby sa to stalo, účtovne sa vzdám jedného platu," reagoval Hlina. Matovičovi odkázal, že to s ním bude musieť do konca volebného obdobia vydržať. "A bude to ťažké," uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu