Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nicholsonová: Pollák o rómskej reforme dlho rozpráva, ale málo koná

Lucia Nicholsonová
Lucia Nicholsonová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Splnomocnenec vlády pre rómske komunity a poslanec Peter Pollák (OĽaNO) už dlho rozpráva o rómskej reforme, stále však nepredložil ani jeden návrh zákona na riešenie problémov rómskej menšiny, hovorí poslankyňa za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Lucia Nicholsonová.

"Ja neviem dokedy sa chce s tou rómskou reformou boriť, kedy ju chce, ani nie že predstaviť, ale kedy chce začať reálne predkladať návrhy zákona. Pollák nepredložil absolútne žiaden návrh zákona," tvrdí poslankyňa. Sama ich podľa vlastných slov predložila niekoľko, podobne aj ďalší poslanci z opozície. Všetko im však podľa nej vždy zmietnu zo stola, pretože "nejaká rómska koalícia OĽaNO a Smer tvoria rómsku reformu". "Dúfam, že sa rómska koalícia spamätá a že začne uvažovať a používať zdravý rozum, prestane politikárčiť a prestane vykrikovať do vzduchu o nejakej rómskej reforme, o ktorej sme všetci počuli, ale nikto ju nikdy nevidel," myslí si Nicholsonová. Poslankyňa preto vyzýva OĽaNO aj Smer, aby podporili jej novelu školského zákona, ktorá by zaviedla povinnú predškolskú dochádzku od štyroch rokov dieťaťa. Návrh zákona chce predložiť na májovej schôdzi.

Splnomocnenec Pollák na Nicholsonovej vyjadrenia reagoval vyhlásením, že za dva roky jej pôsobenia v parlamente nepredložili žiaden zákon, ktorý by súvisel s riešením rómskej problematiky. "Zákon, na ktorom pracujeme spolu s príslušnými ministerstvami, bude predložený do parlamentu vo chvíli, keď budú pripravené podmienky pre to, aby bolo možné ho zaviesť do praxe," reaguje Pollák. Ako dodal, vníma existenčné problémy strany SaS a ich snahu pútať pozornosť a zakryť tak reálny rozpad ich strany. "Vyzývam stranu SaS, aby sa správala zodpovedne a nie populisticky, pretože mali dva roky čas, aby niečo s rómskou problematikou urobili," ukončil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu