Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Fico je rád, že prekazil Dzurindove plány: Letisko sa nesprivatizovalo

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico (Smer-SD) je veľmi rád, že sa letisko v Bratislave nesprivatizovalo tak, ako to plánovala ešte druhá vláda Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS).

"Vytrhli sme bratislavské letisko zo spárov privatizéra v poslednej chvíli," vyhlásil Fico na dnešnej tlačovej konferencii po kontrolnom dni na ministerstve dopravy. Premiér považuje toto rozhodnutie za správne. "Letisko je dnes z hľadiska infraštruktúry pripravené na päť až šesť miliónov pasažierov," vyčíslil. V súčasnosti je tak podľa neho veľký tlak na nové vedenie letiska, aby venovalo podstatne viac pozornosti obchodu. "Lebo infraštrukturálne je letisko dokončené," doplnil premiér.

Objavujú sa podľa neho ďalší záujemcovia o poskytovanie leteckých služieb v Bratislave, pričom letisko je z finančného hľadiska "na nule". "Preto nikto nemôže obviňovať vládu, že rozhodnutie spravovať letisko vlastnými silami bolo nesprávne," podotkol Fico. Podľa aktuálnych údajov vybavilo bratislavského letisko na prílete a odlete za rok 2012 spolu 1,4 milióna cestujúcich. Oproti roku 2011 tak klesol počet pasažierov v Bratislave o približne 11 %.

Akcionári letiska, rezort dopravy a Fond národného majetku (FNM), minulý týždeň rozhodli o výmene jeho vedenia. Doterajšieho šéfa Maroša Jančulu nahradil Ivan Trhlík. Dôvodom bola podľa hovorcu ministerstva dopravy Martina Kóňu nedôvera voči vedeniu, ktoré na letisko prišlo počas pôsobenia predchádzajúcej vlády Ivety Radičovej. "Manažment nemal dôveru ministra Jána Počiatka," priblížil Kóňa s tým, že minister nebol spokojný s výsledkami letiska za posledné obdobie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu