Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fico: Slovensko je krajina s veľkou perspektívou

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Slovenskej republiky Róbert Fico chce v roku 2013 podporiť ekonomický rast krajiny a prijímať také konsolidačné opatrenia, ktoré sa nebudú týkať ľudí s nízkymi či strednými príjmami.

Predsavzal si tiež, že jeho vláda nebude verejnosť zaťažovať hádkami a škandálmi. Vyjadril sa tak dnes na novoročnej tlačovej konferencii organizovanej aj pri príležitosti 20. výročia Slovenskej republiky a Bratislavy ako hlavného mesta. Podľa Fica je Slovensko krajina, ktorá má veľkú perspektívu.

" Myslím si, že Slovensko za 20 rokov ukázalo veľmi veľa. Sme krajina s bohatou históriou, ktorá sa nemá za čo hanbiť," dodal premiér. K nemu sa pridal aj bratislavský primátor Milan Ftáčnik, podľa ktorého sa Bratislava za 20 rokov stala modernou európskou metropolou. " Bratislava dotvorila priestor, ktorý potrebuje mať hlavné mesto, vznikli nové inštitúcie, Národná banka Slovenska, Ministerstvo zahraničných vecí, jednoducho Bratislava sa stala centrom politického života," dodal Ftáčnik.

Za úspech 20-ročnej dekády považuje tiež dobudovanie Slovenského národného divadla či výstavbu Zimného štadióna a myslí si, že mesto čaká pekná budúcnosť. Najväčší potenciál však bratislavský primátor vidí v obyvateľoch, ktorí v Bratislave žijú. Ako primátor hlavného mesta Slovenskej republiky chce tiež rozvíjať dobré vzťahy Bratislavy so zvyškom Slovenska. " Chceme mať dobré vzťahy s celým Slovenskom, chcem byť dobrým hlavným mestom a veľmi by som si želal, aby obyvatelia našej krajiny mohli byť na Bratislavu hrdí," povedal Ftáčnik.

" Šťastný Nový rok, nech sa nám spoločne všetkým darí a ja verím, že rok 2013 spolu prežijeme v tom najlepšom," zaželal v prvých minútach Nového roka premiér Róbert Fico. K prianiam šťastného roka sa pripojil aj bratislavský primátor. Ftáčnik obyvateľom mesta i republiky želá dobrý rok 2013, v ktorom dokážeme myslieť aj na tých, ktorí potrebujú pomoc a tiež chcú stráviť pekný a príjemný rok. " Želám teda šťastný Nový rok, pohodu, spokojnosť a dobrý pocit z toho, že kráčame pod dobrej ceste," dodal primátor Ftáčnik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu