Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vláda chce ďalší poradný orgán: Radu pre podporu exportu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Kabinet bude mať ďalší poradný orgán. Na dnešnom rokovaní vláda schválila návrh na zriadenie Rady vlády SR pre podporu exportu a investícií. Hlavnými úlohami nového poradného orgánu sú podpora nášho exportu a prílev zahraničných investícií.

Radu navrhol zriadiť rezort zahraničia, ktorý má na starosti presadzovanie obchodno-ekonomických záujmov a prezentáciu Slovenska v zahraničí.

"Hospodárstvo SR je odkázané na hľadanie príležitostí slovenských firiem v zahraničí a prílev zahraničných investícií. Export ako aj zahraničné investície smerujúce do krajiny sa stali tradičnými motormi slovenskej ekonomiky," píše sa v predkladacej správe návrhu.

Vláda vo svojom programovom vyhlásení prijala záväzok pomáhať slovenským podnikateľom presadzovať sa na zahraničných trhoch vďaka podpore exportu, turistiky a prílevu zahraničných investícií. Rada vlády SR pre podporu exportu a investícií má byť jedným z nástrojov, vďaka ktorému chce vláda svoj záväzok naplniť.

Rada bude odporúčať vláde dôležité rozhodnutia v medzinárodnej obchodnej spolupráci a hodnotiť služby, ktoré Slovensko prostredníctvom diplomatických misií v zahraničí poskytuje podnikateľom. Bude tiež koordinovať príslušné orgány štátnej správy a podnikateľskú obec. Rada bude zložená zo zástupcov štátnych orgánov a inštitúcií, profesijných a zamestnávateľských zväzov a združení a taktiež podnikateľskej a akademickej obce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu