Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kaník priniesol Kažimírovi klinec: Zatĺkate rakvu slovenskej ekonomiky!

Ľudovít Kaník
Ľudovít Kaník (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda Roberta Fica vystavuje svojimi krokmi v daňovej oblasti slovenskej ekonomike úmrtný list. Konštatuje to poslanec SDKÚ-DS Ľudovít Kaník, ktorý dnes do parlamentu priniesol ministrovi financií Petrovi Kažimírovi aj symbolický klinec.

"Pretože klincovanie rakvy je to jediné, čo sa vám zatiaľ podarilo. Takže dovolil som si ten symbolický klinec do rakvy, ktorým zatĺkate túto rakvu slovenskej ekonomiky, priniesť. A aj keď tu nie je prítomný (minister financií – pozn. red), ja si naňho počkám, hádam sa ešte objaví,“ vyhlásil Kaník s klincom v ruke.

Rušením rovnej dane pokračuje kabinet Roberta Fica podľa Kaníka v atentáte na slovenskú ekonomiku. "Páchate atentát na slovenskú ekonomiku a dnes jej vystavujete úmrtný list,“ povedal Kaník v pléne v rozprave k novele zákona o dani z príjmov. Na jeho slová reagoval predseda parlamentného výboru pre financie a rozpočet Daniel Duchoň (Smer-SD), podľa ktorého jediným atentátom bolo pôsobenie bývalej vlády vo finančnej správe. Ďalší z poslancov Smeru Anton Martvoň uviedol, že predstavený úmrtný list pochopil ako úmrtný list odbornosti poslanca Kaníka, a to vzhľadom na jeho vyjadrenia.

Ministerstvo financií v novele zákona o dani z príjmov napríklad obmedzuje možnosť uplatnenia paušálnych výdavkov na maximálne 5 040 eur ročne, resp. 420 eur mesačne. Rovnako rezort ruší možnosť uplatnenia paušálnych výdavkov pri prenájme nehnuteľností, či zvyšuje sadzby dane z príjmov pre právnické osoby na 23 %. V prípade fyzických osôb sa bude uplatňovať 19-percentná sadzba zo základu dane do výšky 176,8-násobku platného životného minima a pri základe dane presahujúcom túto hranicu už 25-percentná sadzba dane. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu