Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Niektorí poslanci NRSR by mali podľa lekára navštíviť urológa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Niektorí poslanci Národnej rady SR by mali navštíviť svojho urológa. Možné problémy s prostatou im odhalil podľa prednostu Urologickej kliniky Roosveltovej nemocnice Vladimíra Baláža dotazník, ktorý dnes vypĺňali pri konzultáciách v parlamente.

Tie im lekári poskytli v rámci akcie o urologických ochoreniach a prevencii. "Boli už takí poslanci, ktorým sme odporučili, aby navštívili svojho urológa," povedal dnes Baláž, ktorý poslancom dnes vysvetľoval, na čo slúži prostata, aké ochorenia ju postihujú a ako sa pred nimi chrániť. Poslanci sa ho najčastejšie pýtali, aké môžu mať príznaky, ak sa objaví nejaká choroba, a tiež to, čo môže konkrétne príznaky znamenať. Na konzultácie prichádzali podľa jeho slov mladší aj starší poslanci.

Baláž pripomenul, že medzi najčastejšie ochorenia prostaty patrí rakovina. Poslancov lekári počas konzultácií upozorňovali, na čo si majú dávať pozor. Baláž zároveň mužom odkazuje, že sa nemusia báť vyšetrenia u urológa. "To vyšetrenie k tomu patrí. Možno sa to zdá, že je to nepríjemné, ale je to veľmi, veľmi rýchle a pre pacienta prakticky nebolestivé. Okrem toho nepríjemného pocitu nepredstavuje žiadny problém," uzavrel Baláž.

Dnešná akcia sa konala pod záštitou šéfa parlamentného zdravotníckeho výboru Richarda Rašiho (Smer-SD). Odborným garantom je Slovenská urologická spoločnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu