Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zvrhlík Rydlo: Súd priznal, že články o jeho úchylnostiach a sadizme ho neohovárajú!

Jozef Rydlo
Jozef Rydlo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Môže mať hlavu v smútku! Švajčiarske súdy bývalému poslancovi SNS Jozefovi Rydlovi nedali za pravdu. Články o jeho falošnej profesúre a zvrhlostiach, ktoré páchal na svojej manželke a deťoch, sú podľa súdov v poriadku a Rydlove sťažnosti zamietli. Informoval o tom denník SME.

Spolkový súd v Lausanne definitívne rozhodol. Dvaja novinári zo švajčiarskych novín Berner Zeitung, rovnako ako publicistka Irena Brežná vo svojich článkoch bývalého poslanca neohovárali. Rydlovu žalobu na novinárov zamietol ešte pred piatimi rokmi súd v Berne, nepochodil však ani tentoraz v Lausanne.

Podľa denníka Berner Zeitung exposlanec v roku 1991 škrtil opaskom, dnes už bývalú, manželku Michele. Otrasnému činu zabránili až ich deti, ktoré sa krátko nato pokúsil Rydlo hodiť pod idúci vlak. Prejavovali sa uňho aj sklony k perverznosti, keď svojmu synovi Alexandrovi na 11. narodeniny venoval balíček kondómov a 10-ročnej dcére Genevieve pohľadnicu so stoporeným penisom.

Rydlo vo Švajčiarsku poberal invalidný dôchodok, keďže na psychiatrickom oddelení univerzitnej polikliniky mu diagnostikovali schizofréniu s paranoidnými črtami. Plat slovenského poslanca, ktorý predstavoval spolu s paušálnymi náhradami viac ako 3000 eur mesačne, mu pritom veselo nabiehal na účet. Nezákonne získanú rentu mu napokon švajčiarske úrady zatrhli, dokonca im mal vrátiť viac ako 16-tisíc eur.

Verejnosť pred časom zaujali aj informácie o Rydlovom falošnom titule. Profesúru získal v roku 1985 v Centre pre slovanské štúdiá William Ritter. Napokon sa však zistilo, že zakladateľom, prezidentom ako aj väčšinou jediným členom centra bol práve Rydlo. Navyše spolok mal podľa švajčiarskej polície vzniknúť až sedem mesiacov po tom, čo sa Rydlo sám menoval za profesora.

Zaujímavé je, že napriek tomu, že po tom, čo súd vyslovil negatívny verdikt k Rydlovým sťažnostiam na novinárov, situáciu zjavne veľmi neprežíva. „O ničom neviem. Nemôžem k tomu zaujať stanovisko. Ani ma to nezaujíma,“ uviedol pre SME. Rydlo bol poslancom v rokoch 2006 až 2010, SNS ho v ďalších voľbách na kandidátku nezaradila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu