Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prichytení telefonujúci poslanci sa pokute vyhnú: Zdôvodnenie polície!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Ján Zemiar, Topky)

BRATISLAVA – Pokutu nedostanú. Poslanci, ktorých náš fotograf prichytil, ako telefonujú za volantom, sa z priestupku vyvlečú. Podľa polície fotografie previnilcov nie sú dostatočný dôkaz.

Ak by vás policajti chytili s telefónom pri uchu počas šoférovania, mohli by vám napariť až 100 eur pokutu.Podľa zákona o cestnej premávke vodič nesmie počas vedenia vozidla používať telefónny prístroj okrem telefonovania s použitím systému „voľné ruky“. Takéto porušenie zákona je  priestupkom, za ktorý hrozí vodičovi pokuta v blokovom konaní 60 eur a v správnom konaní až do výšky 100 eur,“ potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Po tom, ako si poslanci odhlasovali zrušenie imunity, rovnaké zákony platia aj pre nich.

Topky prichytili minulý týždeň poslancov strany SMER Dušana Galisa, Maroša Kondróta a Mariána Záhumenského, ktorí takto porušili pravidlá premávky. Poslanci sa nám k priestupkom priznali. Šťastie zjavne aj tak stojí na ich strane, pretože žiadnu pokutu nedostanú. V tomto prípade nemôže polícia brať váš podnet ako relevantný dôkaz, nakoľko z fotografií nie je zrejmé miesto, kde k priestupku malo dôjsť, čas a evidenčné číslo vozidla.  Aj po doložení požadovaných vecí, nebude hneď zrejmé, že osoby za volantom sú priestupcami, Z fotografií totiž nie je zrejmé, či vozidlo stálo, alebo bolo v pohybe,“ povedal nám František Peczár, hovorca Krajského policajného zboru v Bratislave.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu