Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Toto je Ficova nová hovorkyňa: Vyhrala boj sexi brunetiek!

Nová Ficova hovorkyňa Beatrice Hudáková Zobraziť galériu (3)
Nová Ficova hovorkyňa Beatrice Hudáková

BRATISLAVA – Beatrice Hudáková, ktorá ešte v pondelok zarezávala na ministerstve životného prostredia, už oddnes pôsobí na Úrade vlády. Bývalá Markizáčka tak prekvapujúco prešla od práce pre Radičovej ministra na opačný pól k ľavicovej vláde. Spočiatku sa síce hovorilo o tom, že miesto po Silvii Belešovej (za slobodna Glendovej), ktorá je momentálne na materskej dovolenke, zaujme blondína so skúsenosťami v oblasti komunikácie a médií. Ďalšou ženou po boku Roberta Fica však nakoniec bude brunetka.

Skúseností s prácou hovorcu má dostatočne veľa. Do konca mesiaca pracovala na ministerstve životného prostredia, za Radičovej vlády pre exšéfa tohto rezortu Józsefa Nagya z Mostu-Híd. V pondelok bola na ministerstve posledný raz a takto sa rozlúčila s novinármi. "Dnes som posledný deň v práci na pôde MŽP. Rada by som sa Vám všetkým poďakovala za v každom prípade inšpiratívnú spoluprácu počas predchádzajúcich, takmer 18-tich mesiacov. Aj vďaka Vám som sa naučila veľa nového," napísala.

Ani v minulých rokoch však nepôsobila mimo tejto profesie. Ako hovorkyňa bývalého primátora Bratislavy a bývalého člena KDH Andreja Ďurkovského či exministra za Most-Híd Nagya však otočila o 180 stupňov.

V rokoch 2007 až 2009 si vyskúšala aj prácu novinárky ako redaktorka TV Markíza a Slovenského rozhlasu. Výber Glendovej nástupkyne nechal premiér na šéfa tlačového odboru Úradu vlády Erika Tomáša. V smeráckej základni ju považujú za profesionálku, preto voľba padla práve na ňu. Pred pár týždňami Tomáš zároveň vysvetlil, že považuje za vhodnejšie, ak názory premiéra muža prezentuje žena.

 

Silvia Belešová Glendová
Zobraziť galériu (3)
Silvia Belešová Glendová

Beatrice Hudáková
Zobraziť galériu (3)
Beatrice Hudáková  (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu