Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fico potvrdil, že Radičovej ponúkne funkciu v zahraničí

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Predseda Smeru-SD a dezignovaný premiér Robert Fico na dnešnom rozšírenom rokovaní predsedníctva strany s poslancami Národnej rady (NR) SR a regionálnymi lídrami informoval, že súčasná predsedníčka vlády Iveta Radičová (SDKÚ-DS) dostane ponuku na obsadenie funkcie v zahraničí. Uviedol to jeden z účastníkov rokovania.

Rozšírené rokovanie predstaviteľov Smeru-SD sa dnes konalo v Banskej Bystrici potom, ako predsedníctvo strany odsúhlasilo vládne a parlamentné nominácie sociálnych demokratov.

Radičová 25. marca v diskusnej relácii STV odmietla, že by sa po odchode z politiky chystala na post veľvyslankyne. "Úvahy o veľvyslanectve môže povedať niekto, kto nepozná mechanizmy, nevie, čo to znamená, netuší, kedy sa pristupuje k výmene veľvyslanca, pretože inak by takýto nezmysel nemohol skonštruovať," uviedla na adresu medializovaných špekulácií, že by jej mohol nový premiér Robert Fico ponúknuť post veľvyslankyne v Londýne.

Túto alternatívu odmietol v relácii aj šéf Smeru-SD. Opätovne však prezentoval svoju úvahu o novej tradícii, pri ktorej by traja najvyšší ústavní činitelia v prípade odchodu z politiky mali dostať možnosť realizovať sa ďalej v prospech Slovenska. "Informácie o nejakom Londýne sa nezakladajú na pravde. Je to interpretácia médií, vždy sa k tomu chce niečo pridať. Chcem o novom režime s pani premiérkou hovoriť a je len na nej, či ho prijme," priblížil Fico s tým, že osobne sa s odchádzajúcou predsedníčkou vlády stretne pravdepodobne 4. apríla po vymenovaní nového kabinetu pod jeho vedením.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu