Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúce odhalenie po únikoch Sasanky: Kočnerov zať je riaditeľ vo firme Penty!

Šťastná rodina na svadbe dcéry Mariána Kočnera Karolíny s Christianom Ellulom Zobraziť galériu (6)
Šťastná rodina na svadbe dcéry Mariána Kočnera Karolíny s Christianom Ellulom

BRATISLAVA – Tak toto je gól. Po tom, čo sa na internete objavili upravené videonahrávky z domu kontroverzného podnikateľa Mariána Kočnera, sa Topkám podarilo získať zaujímavú informáciu. Je ňou spojenie podnikateľa s finančnou skupinou Penta. Tá v posledných týždňoch masívne útočila na politikov SaS v súvislosti so spisom Gorila, v ktorom sa hovorí o korupcii na najvyšších miestach.

Nám sa podarilo zistiť, že Kočnera s Pentou spája Kočnerov zať Christian Ellul. Manžel jeho dcéry Karolíny je totiž od roku 2010 konateľom v spoločnosti Fortunawin, ktorá prevádzkuje online stávkovanie. Tá je členom skupiny Fortuna Entertainment, ktorej väčšinovým vlatníkom je práve Penta Investments. Je totiž držiteľom 60 percent akcií. Ellulovu pozíciu nám potvrdil aj hovorca Fortuny Peter Šrain, no odmietol komentovať prepojenie Ellula a Penty na kauzu Sasanka. „Pán Christian Ellul je jednateľom spoločnosti FortunaWin od roku 2010. Profesiou je právnik a miestna legislatíva nám ukladá povinnosť pôsobenia občana Malty v riadiacich orgánoch tamojších spoločností. Ostatné otázky nemajú akúkoľvek súvislosť s Fortunou, preto ich nemôžeme komentovať,“ reagoval  Šrain na otázku, či môže Ellul vyľúčiť, že Penta cez neho neloboval u Kočnera za diskreditáciu Sulíka.


Oficiálny dokument spoločnosti Fortuna

Fortuna
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky.sk, )


Zaujímavá bola aj reakcia Kočnera. „Môj zať je čo? Boli by ste taký láskavý a zavolali do Penty, či je môj zať riaditeľom vo Fortune. Ja vám rovno hovorím, že nie je. V živote nebol. Viete kde je môj zať, kto je môj zať a kde žije? Je maltský štátny občan. Určite môj zať nie je riaditeľom vo Fortune, som si tým na 100 % percent istý. Môj zať je právnik, po prvé, je právnik špecialista na daňové právo a určite nie je riaditeľom žiadnej firmy, ktorá má súvis s Pentou. A keby náhodou chcel byť, tak by som mu poradil, aby do toho nešiel. Preto, lebo si nemyslím, že spojenie s touto finančnou skupinou by bolo pre môjho zaťa prospešné,“ povedal nám podnikateľ.

Manželia Ellulovci

Svadobná fotografia
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook, )


Ku Kočnerovým slovám o Pente sa jej hovorca Martin Danko odmietol vyjadriť. „K výrokom pána Kočnera sa nevidíme dôvod vyjadrovať,“ uviedol. Poslanec Sas vidí v Sasanke mediálny útok na stranu pred voľbami. „Súvislosť medzi Kočnerom a Pentou je pre mňa novinka. Celá Sasanka je účelová kampaň proti SaS. Táto spojitosť medzi Kočnerom a finančnou skupinou však nie je najdôležitejšou súčasťou celej mozaiky,“ reagoval poslanec SaS Martin Poiačik.

Okrem toho, že Kočnerov zať pôsobí ako riaditeľ penťáckej firmy, čím sa spoločnosť chváli aj na svojej stránke, pracovala v nej v minulosti aj jeho dcéra Karolína. Potom, čo skončila ako manažérka v spoločnosti zaoberajúcej sa módou, zamestnali ju práve vo FortunaWin na marketingu.

Ellul a Kočnerová sa zobrali vlani v auguste. Pompézna svadba sa konala na Donovaloch, kde vlastní jej otec apartmánový dom.

Kočnerov zať - úspešný riaditeľ

Christian Ellul, Karolína KOčnerová,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu