Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pred hlavým protestom proti Gorile budú otvorené diskusie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Vladimír Labát)

POPRAD - Celoslovenský protest Gorila pripravujú organizátori na 9. marca, čo je deň pred parlamentnými voľbami. Medzi mestami, ktoré sa pripoja do ďalšej intenzívnej vlny, nebude chýbať ani Poprad.

Organizátori z podtatranského mesta budú pred touto hlavnou demonštráciou pripravovať aj niekoľko otvorených diskusií v uzavretých priestoroch. Zapojiť sa môže široká verejnosť, ale aj odborníci.

"Potrebujeme ľuďom vysvetliť posolstvo a ciele protestov Gorila aj na stretnutiach tohto typu. Mám pocit, že niektorí vnímajú naše kroky veľmi okrajovo, čo môže viesť k dezinformáciám a slabej motivácii prejaviť svoj názor a postoj. Radi by sme im aj takýmto spôsobom prezentovali základné požiadavky protestov, čo od toho môžu očakávať a prečo je potrebná ich vysoká účasť v uliciach," vysvetlil hlavný popradský organizátor Zbyňo Džadoň.

Podtatranci chcú predvolebné obdobie maximálne využiť. Podľa ich slov sa budú sústreďovať hlavne na spoluprácu s regionálnymi médiami. "Chceli by sme, aby sa 9. marca pripojilo do celoslovenského protestu Gorila čo najviac miest. Mne by sa páčilo, keby sa zúčastnili aj dediny. Nech je nás vidieť aj počuť. Ktokoľvek nás môže kontaktovať a požiadať o pomoc pri organizácii. Uvítame rozšírenú spoluprácu," zdôraznila organizátorka Juliana Majdeková.

Dnes pokračujú demonštrácie proti kauze Gorila v Martine, Ružomberku a v Prešove. Organizátori sa na ďalších krokoch dohodnú 25. februára na celoslovenskom stretnutí v Banskej Bystrici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu