Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Radičová: Som politický omyl, ak použijem pre politiku Ficove kritériá

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Premiérka Iveta Radičová je politický omyl, ale iba ak bude pre politiku používať kritériá expremiéra Roberta Fica. Povedala to v dnešnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo.

Dodala, že jej politika bola iná ako tá, na ktorú sú zvyknutí iní. "Celá moja energia bola venovaná postupom, riešeniam v zákonoch. Zostali mi bokom mocenské záležitosti, politické hry, možno som podcenila politický marketing. Pre mňa boli vždy podstatné vecné témy, moc som dávala bokom. Je to iný štýl politiky," vysvetlila.

Radičová pripustila, že ako premiérka mala na starosti neľahkú širokospektrálnu koalíciu, ktorú viaceré politické strany vnímali ako presadzovanie len a len vlastných programov a záujmov. Na otázku, či taká bola aj SDKÚ-DS odpovedala: "V oblasti ministerstva financií áno."

So šéfom rezortu financií Ivanom Miklošom sa Radičová dostala do sporu pre kauzu prenájmu budovy košickým daniarom. Premiérka potvrdila, že v tom čase za ňou nikto v Prezídiu SDKÚ-DS nestál. "Moje videnie mal predseda poslaneckého klubu (Jozef Mikuš, pozn. TASR) ako jediný," uviedla Radičová.

Osamotenosť vnímala Radičová aj v samotnej funkcii predsedníčky vlády. "Premiér je vždy sám. To je osud premiérov. To riziko, že v tom súkolí moci bude okolo vás zrazu veľmi veľa takých, ktorí na tom budú istým spôsobom parazitovať, je obrovské. A vy zostávate v tých najťažších chvíľach osamotený," vysvetlila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu