Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

NR SR dnes: Piskot, bučanie, dupot a dvojhodinová hádka!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Záver dnešného šiesteho rokovacieho dňa 20. schôdze parlamentu strávil zákonodarný zbor dvojhodinovou hádkou o výklade ustanovení rokovacieho poriadku a o tom, kto ho častejšie nedodržiava. Spor vyvolal pozmeňujúci návrh Pavla Hrušovského (KDH), ktorý predložil tesne pred hlasovaním o novele zákona o cestnej premávke.

Predseda Smeru-SD Robert Fico namietal, že krátko pred hlasovaním nemožno akceptovať takýto komplikovaný návrh. Hrušovský navyše podľa Fica niekoľkokrát počas čítania návrhu zamenil slová „prostriedok“ a „priestupok“. Zákonodarcov v sporoch nezastavil ani fakt, že novelu hlasovaním poslali späť do výborov.

Koalícia s opozíciou sa preli o to, kto sa prejavuje ako boľševik, kto sa za koho hanbí a kto dehonestuje snemovňu v očiach verejnosti. Obe strany sa navzájom vyzývali ku kultivovanému správaniu, napriek tomu z lavíc zaznieval piskot, bučanie a dupot.

Predkladateľ novely Daniel Lipšic (KDH) bol úrovňou diskusie sklamaný. Podotkol, že v parlamente už zažil vyhrážky ministra, nie však piskot a dupot. Podotkol, že novela zvyšuje tresty za jazdu pod vplyvom alkoholu a agresívni a opití šoféri si nevyberajú, či zrazia voliča koalície alebo opozície. „Obete týchto nehôd si zaslúžia väčšiu kultúru a väčšiu úctu. (...) K vytĺkaniu politických argumentov ste si vybrali zlý zákon,“ poznamenal.

Rokovanie 20. schôdze bude pokračovať v piatok o 9:00, poslanci budú diskutovať o tom, či sa zdravotným poisťovniam umožní voľne narábať so ziskom, ktoré poisťovne dostávajú z verejného zdravotného poistenia. Ustanovenia zákona o zdravotných poisťovniach, ktoré to počas Ficovej vlády znemožnili, totiž ústavný súd vyhlásil za protiústavné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu