Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Matovič musí mať dohodu s Ficom, reaguje Abrhan

Pavol Abrhan
Pavol Abrhan

BRATISLAVA - Nezávislý poslanec Igor Matovič musí mať podľa podpredsedu KDH Pavla Abrhana predbežnú dohodu s Robertom Ficom o spolupráci po predčasných parlamentných voľbách, ak o nich začal sám hovoriť.

"Momentálne predčasné voľby vyhovujú len Robertovi Ficovi a som prekvapený, že aj Matovičovi. Je nelogické, aby poslanec, ktorý podporuje koalíciu, podporoval predčasné voľby, po ktorých by sa dostal do opozície," reagoval dnes Abrhan.

V prípade, že si SaS a KDH nedajú do poriadku vzájomné vzťahy, nezávislý poslanec líder Obyčajných ľudí Igor Matovič podporí konanie predčasných volieb. „Ak naďalej bude pokračovať toto, jednoducho nebudem v tejto koalícii, nebudem sa viac cítiť koaličným poslancom a budem za predčasné voľby,“ vyhlásil vo štvrtok. Ako dodal, takýto postoj zaujmú zrejme aj ďalší traja poslanci zo skupiny Obyčajní ľudia.

Nezodpovedne sa podľa Matoviča správajú obe koaličné strany. Poukázal na skutočnosť, že členovia KDH na májovej schôdzi bez predchádzajúceho upozornenia nepodporili dvojicu poslaneckých návrhov od poslancov za SaS.

Rovnako sa vo štvrtok zachovali siedmi poslanci SaS, ktorí nepodporili vládnu novelu stavebného zákona z dielne ministra dopravy a šéfa KDH Jána Figeľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu