Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

RTVS žaluje Nižňanského a odhaduje škody

Štefan Nižňanský
Štefan Nižňanský

BRATISLAVA – RTVS podala trestné oznámenie na bývalého šéfa STV Štefana Nižňanského. Ten mal podľa RTVS konať v rozpore s povinnosťou hospodárneho a efektívneho nakladania s majetkom STV. Podozrieva ho, že porušil svoje povinnosti pri správe cudzieho majetku a dopustil sa trestného činu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

STV a následne RTVS v súvislosti s týmto konaním vznikla škoda minimálne vo výške 127 505,15 eura, pričom jej zároveň hrozí vznik ďalšej škody v minimálnej výške 4 470 653,30 eura.

„Ide o pochybenia pri obstarávaní a úhradách za právne zastupovanie v spore STV c/a Štúdio Beta, na ktoré RTVS upozornil NKÚ v protokole z kontroly vykonanej v STV v roku 2010,“ vysvetlila Zemková.

„Rozhlas a televízia Slovenska má dôvod sa domnievať, že bývalý generálny riaditeľ Štefan N. konal v rozpore s povinnosťou hospodárneho a efektívneho nakladania s majetkom Slovenskej televízie a s právnymi predpismi o verejnom obstarávaní, čím voči nemu existuje podozrenie zo spáchanie trestného činu porušenia povinností pri správe cudzieho majetku a trestného činu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe,“ píše sa vo vyhlásení, ktoré na rade prečítala Zemková.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu