Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Rezort obrany sa pri obstarávaní pomýlil o viac ako 100 tisíc

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany SR sa pri zadávaní zákazky na servis vojenských cisterien pomýlilo o viac ako 100.000 eur. Opravu vozidiel za 825.000 eur v prospech firmy Montservis zo Žiliny krátko pred podpisom zmluvy zrušil až Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO), informoval dnes denník SME.

Spoločnosť získala trojročný kontrakt ešte v roku 2009, keď rezort obrany viedol Jaroslav Baška (Smer-SD). Štát sa vtedy zaviazal objednať u nej služby za takmer 1,9 milióna eur. Montservis z nich doposiaľ už získal 1,18 milióna eur. Ak by pritom prešla nová zmluva, celková suma obstarávania by prevýšila dohodnutý limit o viac ako 100.000 eur.
      

Ministerstvo obrany však tvrdí, že nešlo o zámer, ale o chybu pri počítaní. Prípadom by sa preto mala podľa hovorcu rezortu Ivana Rudolfa zaoberať inšpekcia ministerstva. Tá zároveň preverí, či k pochybeniu nemohlo dôjsť úmyselne.
      

Rezort pod vedením Ľubomíra Galka (SaS) podľa informácií denníka opäť vyhlásil rokovacie konanie bez zverejnenia, pričom tentoraz už na sumu necelých 715.000 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu