Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Belousovová a Pučík vystúpili z klubu, zakladajú stranu

Anna Belousovová a Rudolf Pučík
Anna Belousovová a Rudolf Pučík

BRATISLAVA – Poslanci Anna Belousovová a Rudolf Pučík vystúpili z poslaneckého klubu SNS. Dôvodom je skutočnosť, že dvojica zakladá nový politický subjekt. Účasť v klube SNS bola podľa Belousovovej len formálna, lebo ona nebola na rokovania klubu prizývaná vôbec a Pučík len sporadicky.

Pučík zdôraznil, že nebol vylúčený zo strany ako Belousovová, ale chce s ňou zakladať novú stranu. „Urobím všetko pre to, aby nový politický subjekt vznikol čo najskôr,“ uviedol. Vznik novej strany a jej názov dnes odmietli povedať. Belousovová však sľúbila, že sa tak stane do konca týždňa.

Dvojica o svojom vystúpení dnes informovala predsedu parlamentu Richarda Sulíka a šéfa poslaneckého klubu SNS Rafaela Rafaja. V klube SNS tak zostane sedem poslancov, pričom pre vznik klubu je ich potrebných osem. SNS sa odvoláva práve na tento fakt a  tvrdí, že osem je potrebných na vznik klubu a nie na pokračovanie jeho existencie.

Belousovová oznámila, že sa nevzdá postu predsedníčky parlamentného výboru pre ľudské práva, ktorý po voľbách obsadila podľa dohody strán SNS. Belousovová tvrdí, že strana aj jej vďačí, že sa dostala do parlamentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu