Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V sále bolo pár poslancov, Matovič odmietol vystúpiť

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Igor Matovič odmietol odprezentovať svoje dva návrhy novely ústavy, ktoré boli dnes na programe rokovania parlamentu. Ako povedal, nie je ochotný predniesť návrhy pred torzom poslancov, ktorí sú v sále.

Reagoval tým na situáciu, že na dnešnom rokovaní je asi desiatka zákonodarcov. Matovič spolu s tromi kolegami z Obyčajných ľudí navrhujú zníženie počtu poslancov zo 150 na 79 a zrušenie trestno-právnej imunity poslancov a sudcov.

„Je to istý prejav občianskej neposlušnosti, ak si poslanec Národnej rady SR bude vynucovať účasť všetkých poslancov pri rokovaní o svojom bode,“ ozval sa Július Brocka z KDH.

Navrhol, aby sa Matovič vrátil do sály a návrhy novely Ústavy predložil a odôvodnil.„Veď ja tu pre to sedím,“ poznamenal.

Predsedajúci schôdze Milan Hort (SDKÚ-DS) nemohol dať o Brockovom návrhu hlasovať, keďže plénum nebolo uznášaniaschopné. Matovičove návrhy podľa neho plénum prerokuje na záver 18. schôdze.

Posledným bodom štvrtého rokovacieho dňa bol návrh novely zákona o pobyte cudzincov z dielne poslancov Ľudovíta Kaníka (SDKÚ-DS) a Martina Chrena z SaS. Dnes poslanci o prerokovaných bodoch nehlasujú. Aktuálna 18. schôdza bude pokračovať piatym rokovacím dňom v utorok o 9:00.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu