Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tichý vrátil spis, Štefanov zatiaľ nebude čeliť návrhu na zbavenie imunity

Igor Štefanov
Igor Štefanov

BRATISLAVA - Exminister výstavby Igor Štefanov zatiaľ nebude čeliť v parlamente návrhu na zbavenie poslaneckej imunity. Prvý námestník generálneho prokurátora Ladislav Tichýrozhodol, že celý spis vráti Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry na došetrenie, informovala hovorkyňa GP Jana Tökölyová.

"Prvý námestník generálneho prokurátora Ladislav Tichý dnes vrátil vyšetrovací spis týkajúci sa prípadu takzvaného nástenkového tendra Úradu špeciálnej prokuratúry na došetrenie, pretože doposiaľ neboli preukázané všetky skutočnosti, ktoré by ho oprávňovali predložiť žiadosť o súhlas s trestným stíhaním poslanca Igora Š. do Národnej rady SR," povedala Tökölyová. Viac informácií podľa nej v súčasnosti nie je možné poskytnúť, pretože vec je v prípravnom konaní.

Minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) ešte 9. marca oznámil, že exminister výstavby Štefanov bude čeliť návrhu na zbavenie poslaneckej imunity za kauzu nástenkový tender, pri ktorom je podozrenie, že bol zmanipulovaný pre vopred určenú firmu. "Konaním prišlo ku škode vo výške 3,6 miliardy korún. Ide o jednu z najzávažnejších káuz, v ktorej sú podozriví vysokopostavení predstavitelia bývalej vlády," upozornil vtedy Lipšic.

Štefanov to označil za hrubý útok na svoju osobu a zasahujúci do jeho osobnej cti. "Celá mediálna kauza je umelo vyvolaná a živená už niekoľko rokov," reagoval. Ako vtedy uviedol, má záujem o čo najrýchlejšie vyriešenie celej záležitosti a očistení svojho mena.

Vyšetrovateľ, ktorý požiadal GP, aby žiadala parlament o zbavenie imunity Štefanova, obvinil v tomto prípade štyroch ľudí. Medzi nimi je aj exminister výstavby Marian Janušek (SNS).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu