Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Európska komisia oficiálne schválila poskytnutie investičnej pomoci pre Volvo na Slovensku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Volvo)

Bratislava 8. apríla (TASR) - Európska komisia (EK) oficiálne schválila poskytnutie štátnej investičnej pomoci pre spoločnosť Volvo Cars, ktorá realizuje svoju investíciu v štátnom priemyselnom parku vo Valalikoch pri Košiciach. Schválenie pomoci znamená významný krok v úspešnej realizácii projektu. Investícia nielen zásadným spôsobom podporí rozvoj východného Slovenska, ale prinesie tam 3300 pracovných miest a prispeje k transformácii slovenského automobilového priemyslu na elektromobilitu. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

archívne video

Denisa Saková odpovedá na otázky ohľadne získania voličov do druhého kola volieb (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Ako ministerka hospodárstva som rada, že EK potvrdila poskytnutie investičnej pomoci. Ako podpredsedníčka vlády budem robiť všetko preto, aby sme pre strategicky dôležitého investora na východnom Slovensku - automobilku Volvo - v čo najkratšom čase dobudovali najväčší priemyselný park vo Valalikoch. Volvo sa zaviazalo priniesť 3300 nových pracovných miest. Preto som vymenovala do vedenia projektu skúseného manažéra s dlhoročnými riadiacimi a projektovými skúsenosťami Norberta Faitha, aby zdynamizoval proces prípravy parku a štát tak splnil všetky záväzky, ku ktorým sa pri podpise zmluvy zaviazal," uviedla podpredsedníčka vlády SR a ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD).

Európska komisia oficiálne schválila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Po viac ako rok a pol trvajúcich konzultáciách EK prijala súhlasné stanovisko. Predmetom notifikácie Komisie bolo poskytnutie investičnej pomoci vo výške 267 miliónov eur. Komisia podrobne skúmala všetky aspekty pomoci a preverovala súlad s vnútorným trhom Európskej únie a pravidlami štátnej pomoci.

Spoločnosť Volvo Cars vo Valalikoch realizuje investíciu do výroby elektromobilov s cieľom produkovať až 250.000 vozidiel ročne. S nákladmi takmer 1,2 miliardy eur je táto investícia jednou z najvýznamnejších v automobilovom sektore a zároveň najvýznamnejším projektom na východe Slovenska.

Viac o téme: Investičná pomocVolvoEurópska komisiaValaliky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu