Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V lese si treba dávať pozor, pôda je podmočená, zver migruje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislavská mestská časť Petržalka žiada obyvateľov, aby sa vyhli lužným lesom ako aj Sadu Janka Kráľa. Pôda je po povodniach v hlavnom meste stále podmáčaná a pretrváva riziko pádu stromov.

Zver z lesov sa ešte stále zdržiava v blízkosti panelákov a chce postupne migrovať späť, brániť im v tom však môžu vozidlá aj majitelia psov, ktorí ich nemajú na vôdzkach. "Psi zver naháňajú a to komplikuje jej návrat," uviedla petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová. Mestská časť preto žiada ľudí, aby boli opatrní, najmä na Dolnozemskej a Panónskej ceste a na hrádzi, aby sa predišlo možným kolíziám so zverou.

V Petržalke je stále zatopený podchod pri Ekonomickej univerzite popod Dolnozemskú cestu, hliadkuje tu mestská polícia. V Petržalke sa teraz budú sústrediť na práce spojené s likvidáciou následkov povodní.

Z tohto dôvodu môže na niektorých miestach údržba zelene či detských ihrísk meškať, upozorňuje Platznerová. V hlavnom meste stále pretrváva mimoriadna situácia, ktorú pre hroziace povodne vyhlásili minulý týždeň v utorok. Petržalka už začala s likvidáciou následkov na zaplavených územiach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu