Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Statiku Starého mosta v Bratislave povodeň vážne nenarušila

Zaplavená časť dunajského nábréžia za bratislavským nákupným centrom Eurovea
Zaplavená časť dunajského nábréžia za bratislavským nákupným centrom Eurovea (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Starý most v Bratislave nemá po povodni pre vysokú hladinu rieky či predmety, ktoré v Dunaji plávali, vážne narušenú statiku. Po zasadnutí krízového štábu to dnes potvrdil jeho vedúci Ľubomír Andrassy.

"Predpoludním sme vykonali kontrolu pylónov aj celej konštrukcie mosta. Na základe obhliadky sme zistili, že nepotrebujeme prijímať žiadne mimoriadne opatrenia z hľadiska otvorenia mosta pre peších," uviedol Andrassy s tým, že vážne narušenie statiky sa nezistilo.

Pri dočisťovaní Tyršovho nábrežia na petržalskej strane Dunaja podmylo podľa Andrassyho časť komunikácie, ktorá spája parkovisko s Viedenskou cestou. Na probléme sa momentálne pracuje. "Chceme tú situáciu čo najrýchlejšie vyriešiť tak, aby sme mohli nábrežie vyčistiť a budúci týždeň sa tam konali tie spoločensko-kultúrne podujatia, ktoré sú pripravené," vysvetlil Andrassy.

Tyršovo nábrežie je zatiaľ pre upratovacie práce uzavreté. S čistením parkoviska pri Starom moste, zelených plôch aj detského ihriska by sa malo podľa Andrassyho skončiť ešte dnes alebo v utorok 11. júna. Potom nábrežie verejnosti otvoria.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu