Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Súčasťou exhibície na Štrbskom plese aj Julien Haricot!

O2 Snowboard tour Zobraziť galériu (2)
O2 Snowboard tour

BRATISLAVA/ŠTRBSKÉ PLESO - Do štartu prvého podujatia O2 Snowboard tour vo Vysokých Tatrách zostávajú tri týždne. Účasť na podujatí na Štrbskom plese už teraz potvrdil známy francúzsky jazdec Julien Haricot prezývaný aj L'arrog (29), ktorého krkolomné kúsky vyrážajú dych divákom na celom svete! Na unikátnom mostíku predvedie exkluzívnu jazdu. Skok, aký organizátori O2 Snowboard tour budujú na Štrbskom plese, ešte Slovensko nezažilo.

"Ide o skok funboxového tvaru. Hrana odrazu bude v rovnakej úrovni ako hrana dopadu. Vzdialenosť medzi odrazom a dopadom bude približne 13 metrov. Dĺžka dopadu je 20 metrov a uhol 28 stupňov," vraví jeden z tvorcov unikátneho skoku, päťnásobný majster Slovenska Matej Matys. Takéto parametre podľa jeho slov zabezpečia, aby jazdci mali dlhší "air time" ako pri klasickom skoku a bude omnoho bezpečnejší. Na jeho vybudovanie spotrebujú vyše 6500 metrov kubických snehu. Na realizácii skoku sa výrazne podieľal aj tím z Ypsilon Rails Constructions.

Organizátori celého turné momentálne jednajú aj s ďalšou snoubordovou megahviezdou, ktorá by mohla ozdobiť jedno z podujatí O2 Snowboard tour - Stefanom Gimplom - ikonou európskeho snoubordingu. Stefan Gimpl je v súčasnosti na druhej priečke vo svetovom pohári medzinárodnej lyžiarskej federácie FIS v snoubordingu.

Projekt prináša počas troch týždňov jarných prázdnin preteky s účasťou profesionálov, Rookie Camp - snowboardovú školu pre mladých a koncerty skvelých kapiel. Podujatia sú situované do známych lyžiarskych lokalít (Štrbské pleso, Kubínska Hoľa, Donovaly) a termíny zvolili organizátori tak, aby korešpondovali s dátumami jarných školských prázdnin. Popri klasickej rodinnej prázdninovej dovolenke tak O2 Snowboard tour ponúka veľkú pridanú hodnotu, ktorú návštevníci na žiadnom inom podujatí nezažijú: Rookie Camp, školu snoubordingu pre deti a mládež do 18 rokov (zdarma pre O2 zákazníkov), Rookie Cup, preteky v big air alebo slopestyle do 18 rokov a otvorené profesionálne snoubordové preteky pre registrovaných aj neregistrovaných freestyle snoubordistov.

 

Preteky v Big Air a Slopestyle:

Otvorené preteky pre profesionálnych jazdcov budú vždy v sobotu v disciplínach Slopestyle alebo Big Air. Na Štrbskom plese sa bude skákať Big Air, na Kubínskej Holi a Donovaloch sa bude jazdiť Slopestyle. Registrácia účastníkov pretekov bude každý súťažný deň – v sobotu od 10:00 do 12:00. Motiváciou pre jazdcov sú najmä prize money v celkovej výške 5000 eur na všetky preteky, ale aj exkluzívne vecné ceny od partnerov projektu.

 

O2 Rookie Camp:

Vždy od stredy do piatku počas celého dňa ponúka O2 Rookie camp všetkým mladým možnosť naučiť sa snoubordovať pod dohľadom licencovaných inštruktorov ako aj zdokonaliť a učiť sa freestyle disciplíny pod taktovkou tých najkompetentnejších – päťnásobného majstra Slovenska Mateja Matysa, najlepšej súčasnej slovenskej snoubordistky Barbory Števulovej, Martina "Rybu" Rybanského, Martina "Rohaja" Nemčeka, Tomáša "Pstrunu" Hrnčiara a dalších skvelých slovenských jazdcov. Rookie Camp je zdarma pre zákazníkov O2. Mladé talenty prídu na svah podporiť aj známa herečka Zuzana Fialová a olympijský medajlista Radoslav Židek. Tí najlepší si z Rookie Campu odnesú originálne ceny - pre túto príležitosť sa vyrobilo len 15 snowboardov s originálnym artworkom s motívmi podujatia.

 

Koncerty na svahu s Rádiom_FM:

Každý sobotný večer vystúpia slovenské kapely a DJi Rádia_FM. Na Štrbskom plese sa 20. februára predstavia H16, Vec, Zverina a Viktor Hazard. Kubínska Hoľa sa môže už 27. februára tešiť na Hex, Talkshow, Noisecut a DJ Bibu. Do tretice sa návštevníci na Donovaloch 6. marca zabavia pri koncertoch skupín Polemic, Lavagance, Swan Bride a DJ Bidla.

 

O2 Snowboard Tour - kedy a kde?

17. - 20. február 2010 Park Snow Štrbské pleso / Rookie Camp + Big Air contest 24. - 27. február 2010 SKI PARK Kubínska Hoľa / Rookie Camp + Slope style contest 3. - 6. marec 2010 Park Snow Donovaly / Rookie Camp + Slope style contest

 

Všetky informácie, prihlasovacie formuláre ako aj pravidlá pretekov nájdete na oficiálnej webstránke podujatia: www.o2snowboarding.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu